Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
 

Χρησιμοποιώ το Αστικό Λεωφορείο …ασφαλώς στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Αναρτήθηκε: 21.02.2014

SAMSUNGΜια καινοτόμα καμπάνια ευαισθητοποίησης, με θέμα την αστική κινητικότητα, η οποία απευθύνεται σε μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, υλοποιεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα,  ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ.  Τίτλος της  «Χρησιμοποιώ το Αστικό Λεωφορείο…ασφαλώς, στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη!!!».

Στη δράση περιλαμβάνονται παρουσιάσεις για τις εξυπηρετήσεις και τον τρόπο χρήσης των Αστικών Μέσων Μεταφοράς, από ειδική ομάδα συγκοινωνιολόγων του ΟΑΣΘ προς τους μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων του συνόλου των Δημοτικών Σχολείων του δήμου Πυλαίας–Χορτιάτη.

Οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις περιλαμβάνουν δύο ενότητες:

Το θεωρητικό μέρος που πραγματοποιείται μέσα στην τάξη, όπου παρουσιάζονται θέματα που αφορούν: στα Αστικά Μέσα Μεταφοράς, με έμφαση στο Αστικό Λεωφορείο, στην εξέλιξη της Αστικής Συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη, στη λειτουργία της Πολιτιστικής Γραμμής του ΟΑΣΘ με τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της πόλης και στο σύστημα Τηλεματικής του ΟΑΣΘ με ταυτόχρονη επίδειξη της λειτουργίας του. Για την πρόκληση ενδιαφέροντος και την κατανόηση του θέματος από τους μικρούς μαθητές μας, χρησιμοποιούνται multimedia εφαρμογές με χρήση διαδικτύου.

Το πρακτικό μέρος, που υλοποιείται  στους αύλειους χώρους των σχολείων, όπου πρωταγωνιστεί ένα σταθμευμένο αστικό λεωφορείο. Συγκεκριμένα,  πραγματοποιείται επίδειξη του τρόπου χρήσης και συμπεριφοράς των επιβατών μέσα στο Αστικό Λεωφορείο, με αναφορά στην αμφίδρομη σχέση τους με τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ (σταθμάρχες, ελεγκτές, οδηγούς).

Τα θέματα που αναπτύσσονται στην εκπαιδευτική καμπάνια αναφέρονται στις ωφέλειες που προκύπτουν από τη χρήση των Αστικών Μέσων Μεταφοράς:
• Χρησιμότητα της αστικής συγκοινωνίας ως τρόπος μεταφοράς
• Φιλικότητα προς το περιβάλλον
• Επίτευξη χρηματικής Οικονομίας
• Κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση
• Ασφάλεια των αστικών μεταφορικών μέσων

Η καμπάνια προβλέπει επίσης, περαιτέρω ενεργό συμμετοχή των μαθητών και πέραν της εκπαιδευτικής παρουσίασης, μέσα από ατομικές και ομαδικές δημιουργίες ανά σχολείο, όπως φωτογραφίες, ζωγραφιές, σκίτσα και κείμενα, με θέμα τα «Αστικά Μέσα Μεταφοράς».

Τα έργα των μαθητών θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση μετά το πέρας της καμπάνιας. Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί βράβευση των σχολείων που θα συμμετάσχουν, με διανομή δωρεάν καρτών διαδρομών του ΟΑΣΘ και δωρεάν συνδρομών στα καλλιτεχνικά εργαστήρια του Δήμου, που θα δοθούν με ευθύνη των σχολείων σε μαθητές και οικογένειες μαθητών που πλήττονται από την κρίση.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος