Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Γ. Μπουτάρης: Να μην πωληθεί το λιμάνι Θεσσαλονίκης

Αναρτήθηκε: 17.02.2014

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣΚόντρα σημειώθηκε ανάμεσα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον Επίτροπο Μεταφορών της Ευρωπαικής Ένωσης Σιμ Κάλλας  για την  ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου του Economist, που διοργανώνεται σε ξενοδοχείο της πόλης.

«Η θέση του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι ξεκάθαρη. Δεν συζητάμε και δεν ανεχόμαστε παραχώρηση των μετοχών του λιμανιού. Να παραχωρηθεί η χρήση και όχι να πουληθεί», είπε μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου ο κ. Μπουτάρης, ενώ επισήμανε ότι οι διαδικασίες θα πρέπει να κινηθούν με γρήγορους ρυθμούς.

«Επισκέφθηκα τα λιμάνια του Μπουργκάς και του Δυρραχίου και με πίκρα διαπίστωσα ότι έχουμε μείνει πίσω. Πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα με το θέμα του λιμανιού» τόνισε.

Απαντώντας, ο κ. Κάλλας υπογράμμισε πως η παραχώρηση των μετοχών ή των δραστηριοτήτων ενός λιμανιού δεν εξαρτάται από την Επιτροπή Μεταφορών, αλλά το αποφασίζουν οι κυβερνήσεις κάθε κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι και οι συνθήκες που πρέπει να υλοποιηθούν και αυτό βρίσκεται στα χέρια κάθε κυβέρνησης. Εμείς δεν επιβάλλουμε θέματα πολιτικής» τόνισε.
Έσπευσε, όμως  να προειδοποιήσει ότι το θέμα της αξιοποίησης του λιμανιού πρέπει να αποφασιστεί άμεσα. «Αν κάποια έργα δεν παρουσιαστούν όπως πρέπει, τότε τα λεφτά θα πάνε αλλού» είπε ο κ. Κάλλας.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος