Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
 

Θεσσαλονίκη: Στο Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση ο Δήμος

Αναρτήθηκε: 28.01.2014

techΣτην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αποσκοπεί το Πληροφοριακό Σύστημα, που πρόκειται να αναπτυχθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης , με αντικείμενο την καταγραφή, παρακολούθηση και απάντηση των αιτημάτων των δημοτών που υποβάλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ενέκρινε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, την υποβολή πρότασης του Δήμου για συμμετοχή στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Κατά την εισήγηση του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν σημείωσε ότι σκοπός του συστήματος είναι να παρέχει απλή και αυτοματοποιημένη λειτουργία για την καταγραφή, παρακολούθηση και απάντηση των αιτημάτων που προέρχονται από τον δημότη και πρόσθεσε:  «Τελικός στόχος του έργου είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητας του Δήμου σε καθημερινά προβλήματα, προς όφελος της αποδοτικής τοπικής διακυβέρνησης και της εξυπηρέτησης του κοινού. Το απτό αποτέλεσμα της εφαρμογής του συνίσταται στην  αποφυγή γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής  των δημοτών» .

Επιπλέον, το έργο αποσκοπεί:

Στην καταγραφή και μέτρηση της επίδοσης των Δημοτικών Υπηρεσιών σχετικά με την αντιμετώπιση αιτημάτων των πολιτών και των Φορέων,

Στην δημιουργία βάσης δεδομένων σχετικά προβλήματα και δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες του Δήμου που παρουσιάζονται συχνότερα

Στην ανάπτυξη μηχανισμών Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης.

Η προοπτική της εν λόγω ψηφιακής υπηρεσίας αποτελεί τη βάση για τη δημιουργία cloud-based πλατφόρμας διαδικτυακών εφαρμογών στο σύνολο της έκτασης του Οργανισμού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 61.500 ευρώ (εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2: «ΤΠΕ και βελτίωση ποιότητας ζωής», Ειδικός Στόχος 2.1: «Βελτίωση της καθημερινής ζωής μέσω ΤΠΕ – Ισότιμη συμμετοχή των πολιτών στην Ψηφιακή Ελλάδα», στην Ψηφιακή Υπηρεσία υπ’ αριθμ. 5 με τίτλο: «Διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας του πολίτη»).

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος