Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
 

Τουρκία: Ο Ερντογάν κατηγορεί υποψήφιο δήμαρχο Κωνσταντινούπολης για διαφθορά

Αναρτήθηκε: 27.01.2014

erntoganΣτοιχεία περί διαφθοράς εξέχοντος στελέχους της αντιπολίτευσης και υποψήφιου δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Μουσταφά Σαριγκιούλ, έδωσε στη δημοσιότητα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κλιμακώνοντας την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στην Τουρκία μετά την αποκάλυψη ότι διεξάγονται έρευνες για σκάνδαλα, στα οποία εμπλέκονται κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

Ο Μουσταφά Σαριγκιούλ, με ανάρτησή του στο Twitter απέρριψε τις κατηγορίες του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για «επαίσχυντη προπαγάνδα», ενώ  προηγουμένως είχε διευκρινίσει ότι όλες οι καταγγελίες σε βάρος του έχουν ερευνηθεί και έχουν τεθεί στο αρχείο.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ο Ερντογάν επέδειξε μεγεθυσμένα φωτοαντίγραφα έκθεσης που είχε προετοιμαστεί από το ίδιο το κόμμα του Σαριγκιούλ και υποστήριξε ότι καταγράφει «ατασθαλίες» ύψους εκατομμυρίων τουρκικών λιρών του υποψήφιου, όταν ήταν ακόμη δήμαρχος στη Σισλί, που σχετίζονταν με άδειες οικοδομής.

«Στον δήμο του Σισλί, αρχής γενομένης από τον δήμαρχο του Σισλί, (το δημοτικό συμβούλιο) έκανε τα στραβά μάτια και διευκόλυνε την οικοδόμηση αυθαιρέτων. . . Όλα βρίσκονται σε αυτό το φάκελο. (Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου) συνεργάζονταν με τη μαφία των κατασκευών. Με αντάλλαγμα δωροδοκίες, εγγυώνταν ιδιαίτερα υψηλά αθέμιτα κέρδη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι διεξάγει μια εκστρατεία εκφοβισμού και τον προκάλεσε να δώσει στην δημοσιότητα όποιες κατηγορίες διαθέτει.

Οι δημοτικές εκλογές, που πρόκειται να διεξαχθούν την 30ή Μαρτίου, χαρακτηρίζονται ως μια κρίσιμη δοκιμασία για το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, μετά τις εκτεταμένες έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς αλλά και τις μεγάλης κλίμακας αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις του περασμένου καλοκαιριού.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος