Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
 

Φεστιβάλ για την Πολιτιστική και Θρησκευτική Κληρονομιά στο Πωγώνι

Αναρτήθηκε: 26.01.2014

pogoniΤριήμερο θεματικό φεστιβάλ με κύριο θέμα την Πολιτιστική και Θρησκευτική κληρονομιά της περιοχής, διοργανώνει από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου, ο δήμος Πωγωνίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου Διαδρομές Προσκυνηματικού Τουρισμού στα Ιωάννινα και στο Λέτσε», στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος.

Στο έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013, συμμετέχουν η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών, ως επικεφαλής εταίρος, και ο δήμος Μετσόβου από Ελληνικής πλευράς, και οι δήμοι Calimera, Carpignano Salentino και Zollino από Ιταλικής πλευράς.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, έκθεση φωτογραφίας, έκθεση τεχνουργημάτων που συνδέονται με την θρησκευτική παράδοση, γαστρονομικά και λαογραφικά δρώμενα, workshop για επαγγελματίες του τουρισμού, μουσικές εκδηλώσεις με συμμετοχή χορωδιών και χορευτικών συγκροτημάτων.

Την 1η  Φεβρουαρίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καλπακίου θα διεξαχθεί ημερίδα workshop με θέμα τις “εναλλακτικές μορφές τουρισμού”  με εισηγητές και επαγγελματίες τουρισμού  ώστε να ανταλλαχθούν απόψεις και τεχνογνωσία με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την περιφερειακή ανάπτυξη των εναλλακτικών  μορφών τουρισμού των Περιοχών Παρέμβασης.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος