Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Αναδιοργάνωση Δημοτικού Ιατρείου Καλαμάτας

Αναρτήθηκε: 03.01.2014

dimotiko iatreio kalamataΑνασχεδιάζεται η λειτουργία του Δημοτικού Ιατρείου της Καλαμάτας, ώστε μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, να λειτουργεί πρωί και απόγευμα, προσφέροντας υπηρεσίες σε οικονομικά αδυνάτους και όσους έχουν ελλιπή υγειονομική περίθαλψη,  όπως επίσης, και του Δημοτικού-Κοινωνικού Φαρμακείου.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Καλαμάτας σχετικά με τη λειτουργία των συγκεκριμένων δομών, στο Δημοτικό Ιατρείο πρόκειται να προσληφθούν 2 Ιατροί, Γενικής Ιατρικής ή Παθολόγοι, έχουν προσληφθεί ήδη 5 Νοσηλευτές, ενώ στο Δημοτικό – Κοινωνικό Φαρμακείο έχουν προσληφθεί 2 Φαρμακοποιοί και ένας Διοικητικός. Το Φαρμακείο λειτουργεί με τη συνδρομή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Στο Δημοτικό Ιατρείο θα εκτελούνται φυσική εξέταση των ασθενών, απλοί ιατρικοί έλεγχοι όπως μέτρηση αρτηριακής πίεσης και σακχάρου, εμβολιασμοί, συνταγογράφηση, ενώ ξεκινά άμεσα το πρόγραμμα τηλεϊατρικής για ιατρική υποστήριξη των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, ιδίως των ορεινών.

Στο πλαίσιο του ανασχεδιασμού της λειτουργίας  των δύο   δομών, ο Δήμος, καλεί αφενός τους πολίτες να συνεχίσουν να ενισχύουν το Δημοτικό-Κοινωνικό Φαρμακείο, με φάρμακα, που δεν τους είναι αναγκαία, και αφετέρου τους   γιατρούς της πόλης που έχουν τη δυνατότητα και τη βούληση, να προσφέρουν εθελοντικά την υπηρεσία τους στο Δημοτικό Ιατρείο, για τη φροντίδα της υγείας των οικονομικά αδυνάτων.

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος