Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
 

Καματερό: Επιστολές Δημάρχου προς υπουργούς για τις ζημιές που υπέστη η πόλη και οι κάτοικοι

Αναρτήθηκε: 14.11.2013

logo a anagryroiΓια τις σοβαρές ζημιές που υπέστησαν επιχειρήσεις – επαγγελματίες, κατοικίες, κοινωφελείς υποδομές και το οδικό δίκτυο του δρόμου, στο Καματερό,  ενημερώνει με επιστολές που απέστειλε σήμερα, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Νίκος Σαράντης,  προς  τους υπουργούς  Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, Αγροτικής Ανάπτυξης ,Αθανάσιο Τσαυτάρη,  και τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, ζητώντας παράλληλα την αποζημίωση των πληγέντων και οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση που υπέστησαν κοινωφελείς δομές και οδικό δίκτυο. Παράλληλα  ζητά την άμεση διευθέτηση των ρεμάτων, την εκπόνηση μελέτης για αγωγούς ομβρίων στην περιοχή του Καματερού, και την άμεση εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στο Ποικίλο Όρος.

Ειδικότερα:

  • Στην επιστολή που απευθύνει προς τον Κ. Χατζηδάκη, αναφέρει τις σοβαρές ζημιές που υπέστησαν εγκαταστάσεις και εξοπλισμός επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Σημειώνει ότι  «Πρόκειται στο σύνολο τους για μικρές επιχειρήσεις που μέσα στη δυσμενή συγκυρία που διανύουμε αδυνατούν να σηκώσουν έστω και προσωρινά το βάρος αντιμετώπισης των ζημιών που υπέστησαν», και  ζητά κατεπείγουσα ενίσχυση για τις ζημιές που υπέστησαν.
  • Στην επιστολή που απευθύνει προς τον Γ. Μιχελάκη ζητά την άμεση έγκριση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τον δήμο για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί  οι κοινωφελείς υποδομές της πόλης του Καματερού, σημειώνοντας ότι θα αποστείλει στο υπουργείο αναλυτική περιγραφή των ζημιών μαζί με φωτογραφική αποτύπωση τους.
  • Στην επιστολή προς τον Α. Γεωργιάδη, αναφέρεται στις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν στις κατοικίες και τις οικοσκευές μεγάλου αριθμού κατοίκων της πόλης, οι οποίοι, όπως σημειώνει,  στη συντριπτική τους πλειονότητα, ανήκουν στα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα. Ήδη συνεργεία του Δήμου προχωρούν στην καταγραφή των ζημιών. Ζητά άμεση μεταβίβαση της προβλεπόμενης από τη νομοθεσία πίστωσης από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας για την αποζημίωση των πληγέντων.
  • Στην επιστολή προς τους Γ. Μανιάτη και Α. Τσαυτάρη, σημειώνει ότι, τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου ,προξενώντας σοβαρές καταστροφές στην πόλη, οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην κατακλυσμιαία ροή νερού από τον ορεινό όγκο του Ποικίλου, ροή έντονη λόγω και του πρανούς του εδάφους.Επισημαίνει ότι, στο Ποικίλο Όρος στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού  δεν έχουν εκτελεστεί ποτέ έργα συγκράτησης των υδάτων (φράγματα). Ζητά την άμεση εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών ανάσχεσης των ομβρίων υδάτων στο Ποικίλο Όρος πάνω από την πόλη του Καματερού.
  • Τέλος με δύο επιστολές του προς τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρό, ζητά:
  1.  Την άμεση έγκριση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 300.000 Ευρώ προς τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού για ασφαλτοστρώσεις και επιδιορθώσεις ασφαλτοστρώσεων στα σημεία όπου παρουσιάστηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα.
  2. Τον καθαρισμό των παραποτάμων του ρέματος της Εσχατιάς, πριν την εκδήλωση νέων ακραίων καιρικών φαινομένων.
  3.  Την ένταξη του έργου Διευθέτησης Συμβαλλόντων Ρεμάτων στην Εσχατιά στον Προϋπολογισμό της Υπηρεσίας σας, την οριστική μελέτη του οποίου έργου σας έχουμε διαβιβάσει από 18/06/2013 με το υπ. Αρ. 22746 έγγραφο μας.
  4.  Την χρηματοδότηση της εκπόνησης της οριστικής μελέτης για τους αγωγούς ομβρίων υδάτων στη λεκάνη του Καματερού, για την οποία η Υπηρεσία μας έχει έτοιμη την προμελέτη.
Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος