Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
 

Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής: Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Αναρτήθηκε: 19.09.2013

Η άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χ. Α. στη χώρα μας. Είναι αυτονόητο ότι απαιτείται  η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και η απόλυτη καταδίκη τους,  χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς.

Η δολοφονία στο Κερατσίνι αναδεικνύει οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης (επίθεση στο Πέραμα, Μελιγαλάς, δολοφονία στο Κερατσίνι)  και αποπροσανατολισμού από την Χ.Α. και ακροδεξιά κέντρα.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί χρησιμοποιεί και αξιοποιεί την κατασκευασμένη θεωρία των δύο άκρων και έτσι αντικειμενικά «νομιμοποιεί» την εγκληματική δράση της Χ.Α.  Η πολιτική της τακτική είναι επικίνδυνη για την δημοκρατία, εξισώνει το θύμα (κοινωνία) με τον θύτη (ακροδεξιά και βάρβαρη πολιτική λιτότητας) και υπονομεύει  την ίδια τη δημοκρατική παράδοση του τόπου.

Είναι πλέον φανερό, ότι μνημόνιο και φασισμός πάνε μαζί.  Η  Χρυσή Αυγή αποτελεί  το μακρύ χέρι του συστήματος, που μόνο στόχο έχει να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων και του δημοκρατικού λαού για απαλλαγή από τις μνημονιακές πολιτικές.

Θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό, γιατί τέτοια παιχνίδια την ώρα που η πατρίδα κρέμεται ανάποδα αποτελούν ιστορική πρόκληση.

Αυτή την ώρα χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στην ασκούμενη πολιτική και την φασιστική πρόκληση. Με μαζικούς, μαχητικούς, ειρηνικούς αγώνες να απομονώσουμε τους φασίστες στη συνείδηση του λαού. Το έδαφος της δημοκρατίας είναι η δική μας σταθερή και μόνιμη επιλογή και πάνω σ’ αυτή θα τσακίσουμε Χ.Α. και ακροδεξιά.

H ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ συμμετέχει στα αντιφασιστικά και εργατικά συλλαλητήρια και καλεί τη δημοτική αρχή της Καισαριανής να αντιταχθεί και να κινητοποιηθεί στον αγώνα κατά του Φασισμού. Να μην   αφήσει τους φασίστες να σηκώσουν  κεφάλι στις γειτονιές μας.

Τέλος σε μια τέτοια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τον τόπο μας με τους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους αποτελεί θλιβερή παραφωνία στον ιστορικό Δήμο της Καισαριανής που τόσο αίμα έχει δώσει στους λαϊκούς αγώνες να υπάρχει απεργοσπασία. Είναι θλιβερή κατάντια και όνειδος για την πόλη μας.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος