Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
 

Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»: …Πυροπροστασία με εκτός λειτουργίας πυροσβεστικούς κρουνούς

Αναρτήθηκε: 09.08.2013

1154037954-00547_highΣε πλήρη εγκατάλειψη έχει αφεθεί το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης εν μέσο θέρους και χωρίς να έχει ληφθεί κανένα μέτρο πυροπροστασίας με αποτέλεσμα να αυξάνεται επικίνδυνα η πιθανότητα καταστροφής του από εκδήλωση πυρκαγιάς, καθώς οι πυροσβεστικοί κρουνοί δεν λειτουργούν, λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης του πάρκου από τη ΔΕΗ.

Όπως καταγγέλλουν οι δήμαρχοι Ιλίου Νίκος Ζενέτος και Αγίων Αναργύρων –Καματερού Νίκος Σαράντης την Πέμπτη εκδηλώθηκε φωτιά στο χώρο του Πάρκου, η οποία κατασβήσθηκε γρήγορα και χωρίς να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή, χάρις στην άμεση  επέμβαση υδροφόρων οχημάτων και προσωπικού των δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων – Καματερού και τμημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ωστόσο ο κίνδυνος καταστροφής του Πάρκου είναι υψηλός καθώς, όπως καταγγέλλουν οι δήμαρχοι,  εκτός του γεγονότος ότι είναι εκτός  λειτουργίας οι πυροσβεστικοί  κρουνοί στο χώρο του Πάρκου, λόγω της διακοπής στην ηλεκτροδότηση του από τη ΔΕΗ, δεν έχει πραγματοποιηθεί αποψίλωση από τον αρμόδιο Φορέα Διαχείρισης, με αποτέλεσμα να αυξάνεται δραματικά η επικινδυνότητα κάθε εστίας φωτιάς που εκδηλώνεται.

Επιπλέον, το πράσινο στο χώρο δεν ποτίζεται, οι λίμνες και υδροβιότοποι απειλούνται.

«Με την κατάσταση που επικρατεί, η συνολική καταστροφή του σημαντικότερου αστικού Πάρκου στην Αθήνα,  είναι προ των πυλών. Θέτουμε τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους και απαιτούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η ύδρευση του Πάρκου και να ενισχυθεί η πυροπροστασία του.

Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση επέμβαση της και την άψογη συνεργασία με το προσωπικό των Δήμων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος