Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
 

Αλ. Καχριμάνης Περιφερειάρχης Ηπείρου: Αυτή τη δύσκολη ώρα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις

Αναρτήθηκε: 30.05.2013

KaxrimanisΣτην αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων και τομών προκειμένου να αλλάξει η κατάσταση, αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του  στο τακτικό συνεδριο της ΚΕΔΕ,  ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, δίνοντας έμφαση στο θέμα της αποκέντρωσης με παράδειγμα τις δομές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

«Αν το πνεύμα του Καλλικράτη, που έλεγε αποκέντρωση, υπάρχει ακόμα, δεν μπορεί οι δομές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να μην έχουν σχέση με τους αιρετούς, δεν μπορεί τα προγράμματα ανεργίας να περνάνε μέσα από ΚΕΚ. Πρέπει να γίνουν θέσεις εργασίας τρίχρονες, που θα περνάνε από την Πρωτοβάθμια και από την Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί η ομιλία

ΟΜΙΛΙΑ A. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

Κύριε Υπουργέ, κύριε Υφυπουργέ Ανάπτυξης, κύριε Γενικέ Γραμματέα, κύριε Πρόεδρε του Ελεγκτικού, κύριοι Βουλευτές, εκπρόσωποι των κομμάτων, κύριε Πρόεδρε της ΚΕΔΕ, αγαπητό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, κύριε Αγοραστέ, εκπρόσωπε της Ένωσης Περιφερειών, κύριοι Δήμαρχοι, κύριοι σύνεδροι.

Ως Περιφερειάρχης Ηπείρου, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και τον Πρόεδρο, γιατί σε αυτή την κρίσιμη εποχή, γίνεται αυτό το συνέδριο στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, που βοηθάει τα μέγιστα εμάς και όλες τις επιχειρήσεις και την κοινωνία της Ηπείρου. Το χρειαζόμαστε και λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ευχόμαστε στο συνέδριο να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα και θέλω να πω κάτι. Εμείς στην Ήπειρο, Α΄ και Β΄ Βαθμός, σε πλήρη συνεργασία, προχωράμε το ΕΣΠΑ και είμαστε οι πρώτοι σε απορροφήσεις στην Ελλάδα και χωρίς κανένα παράπονο ο έναν Βαθμός από τον άλλον.

Κύριε Υπουργέ, την  ώρα αυτή τη δύσκολη, πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Αν το πνεύμα του Καλλικράτη, που έλεγε αποκέντρωση, υπάρχει ακόμα, δεν μπορεί οι δομές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να μην έχουν σχέση με τους αιρετούς, δεν μπορεί τα προγράμματα ανεργίας να περνάνε μέσα από ΚΕΚ. Πρέπει να γίνουν θέσεις εργασίας τρίχρονες, που θα περνάνε από την Πρωτοβάθμια και από την Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση. Μόνο έτσι θα αλλάξουμε την κατάσταση. Τομές εδώ και τώρα.

Ως Περιφέρεια Ηπείρου, σας καλωσορίζουμε. Ευχόμαστε να βγουν συμπεράσματα που θα βοηθήσουν τον τόπο, γιατί τον τόπο βοηθάει η Αυτοδιοίκηση και εμείς περιμένουμε από αυτά, να δούμε αν θα μπορέσουμε όλοι μαζί να βάλουμε ένα λιθαράκι σε αυτόν τον τόπο, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη.

Καλή επιτυχία στο συνέδριό σας.

 

 

 

 

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος