Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
 

Αθήνα : Με πλήθος εκδηλώσεων η 36η Γιορτή Βιβλίου

Αναρτήθηκε: 23.05.2013

Γιορτή ΒιβλίουΣτο Πεδίον του Άρεως θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου, η 36η Γιορτή Βιβλίου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και πραγματοποιείται  σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Στόχος της Γιορτής Βιβλίου είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες και, γι’ αυτό για τρίτη χρονιά συνεχίζεται η  προσπάθεια ενίσχυσης των βιβλιοθηκών της χώρας μας, με τη μεγάλη κοινωνική καμπάνια: «Με διάβασες; Χάρισέ με! Χαρίστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη».

Φέτος συγκεντρώνονται  βιβλία για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στην Φολέγανδρο και την ενίσχυση  των  βιβλιοθηκών  των Γυναικείων Φυλακών Θήβας και του Τμήματος Νέων της Κεντρικής Φυλακής Γυναικών Κορυδαλλού.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2011, στην 34η  Γιορτή Βιβλίου, και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική καθώς και μετά τη λήξη της έκθεσης, συνέχισαν να φέρνουν βιβλία στα γραφεία του συλλόγου , αποδεικνύοντας ότι το κοινό είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε θέματα βιβλιοφιλίας. Συγκεντρώθηκαν  3.000 βιβλία, τα οποία στάλθηκαν στις βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών. Ο αριθμός  των  βιβλίων  που   συγκεντρώθηκαν  το  2012,  στην  35η  Γιορτή  Βιβλίου,  ξεπέρασε  κάθε προσδοκία. Μέχρι στιγμής έχουν σταλεί 17.968 βιβλία σε βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας.

Ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (Σ.Ε.Β.Α).,  στην  προσπάθεια  αναβάθμισης  της  Γιορτής  προγραμματίζει πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας, σε συνεργασία με τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, έκθεση φωτογραφίας, σε συνεργασία  με  την  Ένωση  Φωτορεπόρτερ  Ελλάδος,  παρουσιάσεις  βιβλίων, εκδηλώσεις για παιδιά, προβολή ντοκιμαντέρ και ταινιών (ευγενική προσφορά του Αρχείου της ΕΡΤ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Feelgood Entertainment A.E.),  κ.λπ. Για το σκοπό αυτό, θα υπάρχει ειδικός χώρου  που θα φιλοξενεί τις δράσεις αυτές. Οι θεματικές ενότητες της φετινής Γιορτής είναι τα 150 χρόνια από τη  γέννηση του Κωνσταντίνου  Καβάφη και τα 50 χρόνια από την απονομή  του βραβείου νόμπελ  στο Γιώργο  Σεφέρη  (θα  πραγματοποιηθούν ομιλίες  και  προβολή ντοκιμαντέρ).

Επισυνάπτονται οι παράλληλες εκδηλώσεις της  36ΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος