Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
 

Περιφέρεια Ηπείρου: Ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας στην παραμεθόρια περιοχή ζητούν Περιφέρεια Δήμος Πωγωνίου

Αναρτήθηκε: 13.05.2013

Περιφέρεια και Δήμος Πωγωνίου, θα προχωρήσουν σε κοινή παρέμβαση προς  το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,  προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα  για την ασφάλεια των κατοίκων της παραμεθόριας περιοχής του Πωγωνίου.

 

Η απόφαση πάρθηκε σήμερα,  σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, αντιπροσωπεία του Δήμου Πωγωνίου, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Κ. Καψάλη και αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχους, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δημοτικούς συμβούλους και κατοίκους, οι οποίοι του εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για την κατάσταση που επικρατεί στα όρια του Δήμου, με αποκορύφωμα τη ληστεία και τη δολοφονία ηλικιωμένου ζευγαριού το βράδυ του Σαββάτου στην Τοπική Κοινότητα Κτισμάτων.

 

Βασικά αιτήματα που θέτουν φορείς και κάτοικοι, είναι η επιστροφή όλων των συνοριακών αστυνομικών που έχουν αποσπαστεί στον Έβρο και σε άλλες υπηρεσίες, η επάνδρωση των στρατιωτικών φυλακίων και η επαναλειτουργία των Αστυνομικών Σταθμών.

 

Ο Περιφερειάρχης  δήλωσε ότι μαζί με το Δήμαρχο θα ζητήσει συνάντηση από τον Υπουργό κ. Ν. Δένδια, θέτοντας ως πρώτο αίτημα την επαναφορά των αποσπασμένων αστυνομικών στις θέσεις τους. «Οι καταστάσεις είναι δύσκολες και δεν πάει άλλο. Εμείς οι Ηπειρώτες είμαστε κόσμος συντηρητικός, καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν στο κράτος, αλλά δεν πρέπει να μας αντιμετωπίζουν ως φτωχούς συγγενείς», υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος ζήτησε να ληφθεί μέριμνα και για τον έλεγχο όλων όσων κυκλοφορούν στην περιοχή της Ηπείρου, χωρίς τα νόμιμα νομιμοποιητικά έγγραφα. «Είτε Αλβανοί είναι, είναι οτιδήποτε άλλο, οι εγκληματίες, είναι εγκληματίες και πρέπει να αντιμετωπιστούν, ώστε να δοθεί το δικαίωμα στους πολίτες να κυκλοφορούν  χωρίς φόβο και προβλήματα»,  πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος  έδωσε  συγχαρητήρια στην Αστυνομία, «που με τα λίγα μέσα που διαθέτει κατάφερε να αποτρέψει τα χειρότερα». Τέλος, εξέφρασε τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια των δύο αδικοχαμένων συμπατριωτών μας.

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι το στυγερό έγκλημα που έγινε στα Κτίσματα απέδειξε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή του Πωγωνίου.
«Ζητούμε το αυτονόητο. Να επιστρέψουν οι συνοριακοί στο χώρο που διορίστηκαν, να επανδρωθούν τα φυλάκια και να επαναλειτουργήσουν οι αστυνομικοί σταθμοί. Περιφέρεια και Δήμος Πωγωνίου μαζί με την Αστυνομική Διεύθυνση θα παλέψουν για να επαναφέρουν το αίσθημα της Ασφάλειας στην περιοχή, το οποίο δυστυχώς έχει χαθεί και αυτό το είναι σημαντικό», είπε ο Δήμαρχος.

 

  • Αμέσως μετά τη συνάντηση ο  Περιφερειάρχης  επικοινώνησε με το Γραφείο του Υπουργού, από το οποίο αναμένει  απάντηση για την ημέρα συνάντησης του κ. Δένδια με τον ίδιο και το Δήμαρχο Πωγωνίου.
  • Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  έχει ήδη ζητήσει ενημέρωση και για τα προβλήματα που διαπιστώνονται στην παραμεθόρια περιοχή της Π.Ε. Θεσπρωτίας, τα οποία επίσης πρόκειται να θέσει στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

 

 

 Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ν. Κάτσιου με τον ομόλογο του της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης Ερτζάν Χουσεϊν

 

Τις δράσεις που  προτείνονται μέσω της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ICS για τις  Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις – στο οποίο μοναδική εταίρος από την Ελλάδα ήταν η Περιφέρεια Ηπείρου-  είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Νικόλας Κάτσιος,  στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή και ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Ηλία Χαλιγιάννη.

 

Κατά την επίσκεψή του στην Π.Ε. Ροδόπης,  ο κ. Νικόλας Κάτσιος συναντήθηκε με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Ερτζάν Χουσεΐν. Αντάλλαξαν απόψεις για θέματα της αρμοδιότητάς τους,  με ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των κοινωνικών δομών, ζήτημα για το οποίο ο κ. Κάτσιος παρείχε λεπτομερή ενημέρωση στον ομόλογό του για τις δράσεις της Περιφέρειας Ηπείρου. Συμφωνήθηκε δε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία για συγκεκριμένες δράσεις στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, μεταξύ των δύο ακριτικών περιφερειών.

 

 

 Συνεχίζεται η συγκέντρωση  ειδών  για

διάθεση σε Συσσίτια και Ιδρύματα

 

Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας εκφράζουν  τις θερμότερες ευχαριστίες τους στην Εταιρεία ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ  και στα καταστήματά της:

ΑΡΤΑΣ (2ο χλμ. Ε.Ο Άρτας–Ιωαννίνων)

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  (Λ. Γράμμου 28)  και (Ε.Ο. Ιωαννίνων-Άρτας, κόμβος Ανατολής)  για την τοποθέτηση στους χώρους των παραπάνω καταστημάτων, καλαθιών συγκέντρωσης τροφίμων, που διανέμονται, μέσω του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε Συσσίτια και Ιδρύματα όλης της Περιφέρειας.

 

Ευχαριστούν επίσης: όλους του ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ που από το υστέρημά τους συμβάλουν στη συγκέντρωση τροφίμων, τη ΦΑΡΜΑ ΝΑΚΗΣ για τη  νέα χορηγία ειδών διατροφής καθώς και το Χαρτοπωλείο-Φωτοτυπείο Δ. ΡΟΓΚΟΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε για την προσφορά σχολικού υλικού και τη δωρεάν διάθεση  χαρτικών ειδών και εκτυπώσεων για τις ανάγκες του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

Εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών

 

Από την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτεχνών Α΄περιόδου 2013, θα γίνουν στις 28 Μαΐου 2013, ώρα 9.00 π.μ.. ΟΙ ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην υπηρεσία μέχρι 20-5-2013. Οι εξετάσεις θα γίνουν με τη μορφή ερωτηματολογίων πολλαπλών επιλογών (ηλεκτρονική εξέταση).

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος