Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
 

Φάρσαλα: Επιστημονικό συνέδριο για την ιστορία της περιοχής

Αναρτήθηκε: 05.05.2013

μνημείοΔιεθνές Συνέδριο με θέμα «Τα Φάρσαλα και η ευρύτερη περιοχή τους, Ιστορικά και Αρχαιολογικά Δεδομένα από τους Προϊστορικούς έως τους Νεώτερους χρόνους», διοργανώνει ο δήμος Φαρσάλων το Φθινόπωρο του 2013. Σκοπός της επιστημονικής συνάντησης είναι να παρουσιαστούν όλες οι νεώτερες έρευνες για την περιοχή και να συμπληρωθεί ο αρχαιολογικός χάρτης της. Οι θεματικοί άξονες θα αφορούν στα προϊστορικά χρόνια, στην περίοδο διαμόρφωσης και ακμής των ελληνικών πόλεων, στη βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο και τέλος, στα νεώτερα χρόνια.

Για το σκοπό αυτό καλούνται να συμμετάσχουν οι οικείες Εφορείες, τα Πανεπιστήμια, τα Ερευνητικά Κέντρα και Ινστιτούτα, οι Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές και οι ερευνητές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν δελτίο συμμετοχής και να το αποστείλουν στην Οργανωτική Επιτροπή το αργότερο μέχρι 30 Μαΐου. (www.farsala.gr).

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος