Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Ηράκλειο Αττικής: 950 άτομα το μήνα στα δημοτικά ιατρεία

Αναρτήθηκε: 16.04.2013

_1150036Εννιακόσια πενήντα άτομα εξυπηρετούνται από τις ειδικότητες των εθελοντών ιατρών και επιστημόνων υγείας κάθε μήνα των δημοτικών ιατρείων του δήμου Ηρακλείου, ενώ σύντομα αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά ο θεσμός του ΚΕΠ- Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα 400 άτομα το μήνα εξυπηρετούνται από το δυναμικό του ιατρείου (νοσηλεύτρια – λειτουργός δημόσιας υγείας) το οποίο παρέχει συμβουλευτική ατόμου και οικογένειας χρόνια πασχόντων, αγωγή και προαγωγή της υγείας όλων των ηλικιακών κατηγοριών σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς.

Μέσω των δημοτικών ιατρείων παρέχεται σωστή πληροφόρηση για τον χάρτη υγείας και καθημερινές νοσηλευτικές παρεμβάσεις (αρτηριακή πίεση, ενεσοθεραπείες, ελάσσονα τραύματα κλπ). Επιπλέον 450 άτομα μηνιαίως εξυπηρετούνται από τους εθελοντές γιατρούς και επιστήμονες υγείας των ιατρείων ενώ κάθε Δευτέρα εξυπηρετεί τους δημότες ελεγκτής του ΕΟΠΥΥ που θεωρεί εξετάσεις και συνταγές που υπερβαίνουν το όριο που υπάρχει στις συνταγογραφήσεις.

Πιο συγκεκριμένα στο διάστημα που προηγήθηκε 160 άτομα επισκέφτηκαν οφθαλμίατρο, 40 άτομα παθολόγο, 30 άτομα ογκολόγο, 25 άτομα ψυχολόγο (πριν απουσιάσει λόγω τοκετού και η ψυχοθεραπεύτρια τα άτομα έφταναν σε σύνολο τα 60), 25 άτομα ρεφλεξολόγο, 20 άτομα διατροφολόγο, 18 παιδιά παιδίατρο (εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» και τον ΙΣΑ), 15 άτομα κυτταρολόγο, 13 άτομα καρδιολόγο, 12 αγγειολόγο, 10 οδοντίατρο και 5 γυναικολόγο.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος