Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020
 

Δασικοί περίπατοι σχολείων στο Ποικίλο

Αναρτήθηκε: 16.04.2013

130411_6Ξεκίνησαν στις 9 Απριλίου 2013 οι δασικοί περίπατοι σχολείων της Δυτικής Αθήνας  στο Ποικίλο  Όρος – Όρος Αιγάλεω. Το πρόγραμμα κάθε περιπάτου περιλαμβάνει:

– Συγκέντρωση των μαθητών στο Λατομείο Γρηγορίου.

– Ενημέρωση των μαθητών για την ιστορία, τη χλωρίδα και για την πανίδα του Ποικίλου Όρους – Όρους Αιγάλεω.

– Δασικό περίπατο από το Λατομείο Γρηγορίου μέχρι τη θέση Σκοπευτήριο και επιστροφή.

Η μεταφορά των μαθητών στο χώρο γίνεται με μεταφορικά μέσα που μισθώνει ο ΑΣΔΑ. Το όλο πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας και θα ολοκληρωθεί στις 25 Απριλίου.

«Η περιβαλλοντική εκπαίδευση των μαθητών και η γνωριμία τους με την ιστορία, τη χλωρίδα και την πανίδα του Ποικίλου Όρους είναι αντικείμενο συνεχούς προσπάθειας του Συνδέσμου. Σε συνδυασμό με τη συμμετοχή των σχολείων της Δυτικής Αθήνας στις δενδροφυτεύσεις του ΑΣΔΑ, πρόγραμμα που ξεκίνησε και συνεχίζεται παράλληλα, καλλιεργούμε στις καρδιές των μαθητών την αγάπη για το δασικό μας πλούτο, την ευαισθησία για το περιβάλλον και την συνειδητοποίηση της ανάγκης να το προστατεύσουμε πιο αποφασιστικά», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ Ανδρέας Μποζίκας

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος