Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
 

Μνημόνιο συνεργασίας δήμου Αθηναίων – ΕΟΠΥΥ

Αναρτήθηκε: 11.04.2013

iatrikoΜνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του δήμου Αθηναίων και του ΕΟΠΥΥ, υπέγραψαν χθες ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, με στόχο την  ενίσχυση της συνεργασίας και του συντονισμού των ενεργειών τους, για την αναβάθμιση και επέκταση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας από τα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου Αθηναίων και την παροχή ιατρικής φροντίδας και συναφών υπηρεσιών υγείας στα μέλη των Λεσχών Φιλίας, στους μαθητές των σχολείων και στους πολίτες.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει την ενίσχυση των Δημοτικών Ιατρείων με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων του ΕΟΠΥΥ, σε εθελοντική βάση, προκειμένου να συνταγογραφούν και να παραπέμπουν για εξετάσεις, ενώ θα συμμετέχουν και στις δράσεις που πραγματοποιούνται στα σχολεία για εξέταση και εμβολιασμό των μαθητών.

Παράλληλα, προβλέπεται στις Λέσχες Φιλίας να γίνεται έλεγχος της συνταγογράφησης στα βιβλιάρια υγείας των ηλικιωμένων, καθώς και παροχή συμβουλών πρόληψης για χρόνια νοσήματα, ενώ θα υπάρξουν ειδικά προγράμματα σε στοχευμένες ομάδες του πληθυσμού, όπως μαθητές Γυμνασίων και Δημοτικών, σε συνεργασία και με το κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής του δήμου Αθηναίων.

Η συνεργασία θα επεκταθεί και με την διάθεση Επισκεπτών Υγείας (νοσηλευτές) στα Δημοτικά Ιατρεία και τις Λέσχες Φιλίας. Οι Επισκέπτες Υγείας θα συνεργάζονται με τους ιατρούς των δημοτικών ιατρείων τόσο στο χώρο των Ιατρείων, όσο και στις δράσεις που πραγματοποιούνται στα σχολεία σε συνεργασία με τους παιδιάτρους και τους γενικούς ιατρούς. Θα συμμετέχουν στην διενέργεια προσυπτωματικών ελέγχων, όπως και στους ελέγχους των ατομικών βιβλιαρίων υγείας των μαθητών, καθώς επίσης και στην πραγματοποίηση προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής υγείας σε μαθητές ,εκπαιδευτικούς και γονείς.

Στις Λέσχες Φιλίας θα συνοδεύουν και θα βοηθούν τον γιατρό σε θέματα προαγωγής υγείας της τρίτης ηλικίας.

Στους παιδικούς σταθμούς, που εποπτεύονται από το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών, σε συνεργασία με τον παιδίατρο, θα συμμετέχουν στην διενέργεια προσυπτωματικού ελέγχου και γενικότερα θέματα αγωγής υγείας σε εργαζόμενους και γονείς.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος