Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
 

Πάτρα: Διανομή ρούχων και υποδημάτων από τη Δημοτική Ιαματιοθήκη

Αναρτήθηκε: 06.03.2013

untitledΞεκίνησε από την Δευτέρα η διανομή ρούχων και υποδημάτων από τη Δημοτική Ιματιοθήκη Πάτρας  και θα διαρκέσει για τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Η διανομή γίνεται σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, που αναγράφονται στην κάρτα που δίνεται στους πολίτες από την Τράπεζα Τροφίμων, όταν παίρνουν τα τρόφιμα.

Η προσφορά των πολιτών ήταν τόσο απλόχερη, που έχουν γεμίσει δύο αίθουσες στο Αρσάκειο από ρούχα και παπούτσια, ενώ φορτηγά που γέμισαν από τις προσφορές στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Πάτρας, διαρκώς ξεφορτώνουν.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όπως είπε η αντιδήμαρχος κυρία Μαρία Ανδρικοπούλου –Ρούβαλη, να βοηθηθούν και άλλες οικογένειες οι οποίες έχουν ανάγκη, πλην των 1.200 που είναι καταγεγραμμένες στην Τράπεζα Τροφίμων.

Γι αυτό το λόγο, έχουν σταλεί από την αρμόδια ντιδημαρχία επιστολές στους Διευθυντές των σχολείων του Δήμου και στους Συλλόγους Γονέων, με τις οποίες γίνεται γνωστό, ότι τα ρούχα που έχουν συγκεντρωθεί, μπορούν να βοηθήσουν πέντε οικογένειες από κάθε σχολείο, δηλαδή επιπλέον 1.500 οικογένειες, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Ο δήμος Πατρέων, ξεκίνησε στα τέλη του 2011 (και συνεχίζεται ως σήμερα, με ολοένα αυξανόμενη ζήτηση, λόγω της κρίσης που ταλανίζει τη χώρα και τους πολίτες), τη λειτουργία της Δημοτικής Ιματιοθήκης, στις Εργατικές Κατοικίες του Νέου Δρόμου στην Πάτρα, με στόχο την παροχή βοήθειας σε πολίτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και με στόχο να διανέμει είδη ένδυσης και υπόδησης, τρεις φορές το χρόνο σε 1.200 πλέον οικογένειες. Κατάφερε όμως, μέσα στο 2012 να τις βοηθήσει πάνω από τέσσερις φορές και σήμερα, μπορεί να βοηθήσει και επιπλέον 1.500 οικογένειες.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος