Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
 

Γερμανία: Δεν νομιμοποιείται το νεοναζιστικό κόμμα NPD

Αναρτήθηκε: 05.03.2013

npdΑπέρριψε  το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης, το αίτημα  του γερμανικού   νεοναζιστικού κόμματος NPD για την αναγνώριση της συνταγματικής νομιμότητάς του, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την απαγόρευση του κόμματος.

Το NPD κατέθεσε το εν λόγω αίτημα  στο Συνταγματικό Δικαστήριο, στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, και το δικαστήριο, αποφάσισε ότι το αίτημα αυτό δεν μπορεί να εξεταστεί.

Ο πρόεδρός  του  Χόλγκερ Άπφελ, σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος, είπε ότι κατέθεσε το αίτημα  «ζητώντας από τους δικαστές να αποφασίσουν, εδώ, στην Καρλσρούη, ότι το κόμμα αυτό δεν είναι εχθρός του Συντάγματος, ούτε αντίθετο με το Σύνταγμα».

Το NPD ήθελε να αποδείξει ότι οι επιθέσεις εναντίον του «με την ποινικοποίηση της δράσης εδώ και τέσσερα χρόνια παρόλο που δεν έχει υπάρξει κανένα αίτημα απαγόρευσης και κανένα δικαστήριο στη Γερμανία δεν έχει ως σήμερα αποφανθεί περί ασυμβατότητας του με το Σύνταγμα» πλήττουν τα δικαιώματά του.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το ΝPD μπορεί να απαντήσει στις επιθέσεις αυτές στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου.

Μια νέα διαδικασία απαγόρευσης του νεοναζιστικού κόμματος NPD, το οποίο κατηγορείται για σχέσεις με μια εγκληματική οργάνωση, πρόκειται να αρχίσει στη Γερμανία, ύστερα από μια πρώτη αποτυχημένη απόπειρα πριν από εννέα χρόνια, ανακοίνωσαν στις αρχές Δεκεμβρίου οι πρωθυπουργοί των γερμανικών ομόσπονδων κρατιδίων.

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος