Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
 

ΓΕΕ: Εκπόνηση μελετών μόνο από όσους διαθέτουν τα νόμιμα προσόντα

Αναρτήθηκε: 15.02.2013
geoteeΤην ύπαρξη φαινομένων εκπόνησης φυτοτεχνικών μελετών στους δήμους, από μελετητές που δε διαθέτουν τα νόμιμα προσόντα καταγγέλλει με ανακοίνωση του το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Στη πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού του συμβουλίου αποφασίστηκε ότι θα παρεμβαίνει εφ εξής, χρησιμοποιώντας κάθε πρόσφορο τρόπο σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνει ότι παραβιάζονται οι διατάξεις της νομοθεσίας που αφορά τις μελέτες δημοσίων έργων.
Αυτά τα φαινόμενα, όπως υποστηρίζουν, έχουν ως συνέπεια τη καταστρατήγηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μελών του επιμελητηρίου.
 Στην επιστολή του το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η οποία κοινοποιείται προς τις περιφέρειες, τους δήμους και τα συναρμόδια υπουργεία, επισημαίνει την ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος.  Επίσης υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να γίνεται απευθείας ανάθεση φυτοτεχνικών μελετών σε τρίτους, καθώς πρόκειται για μη νόμιμη διαδικασία. Τέλος τονίζει ότι οι ΟΤΑ οφείλουν να αξιοποιούν τους γεωτεχνικούς των υπηρεσιών τους, τόσο στο στάδιο της ανάθεσης, όσο και ως μέλη των αντίστοιχων Επιτροπών Παρακολούθησης και Παραλαβής.
 
Η σχετική επιστολή έχει κοινοποιηθεί προς τους δήμους και από την ΚΕΔΕ.
Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος