Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
 

Διαμαρτυρία δημάρχου Ιλίου για τη διακοπή ρεύματος στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Αναρτήθηκε: 24.01.2013

parkoΓια τις καταστροφικές συνέπειες από τη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο Πάρκο Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», προειδοποιεί ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, με επείγουσα επιστολή που απέστειλε προς το ΥΠΕΚΑ.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος Ιλίου, επισημαίνει παράλληλα, την επικίνδυνη αδιαφορία της Κεντρικής Διοίκησης και την ανεπαρκή διαχείρισή του από τον φορέα που εποπτεύει το ΥΠΕΚΑ, ενώ σημειώνει ότι μοναδική λύση αποτελεί η οριστική λύση στη διαχείρισή του.

Προσθέτει δε ότι, μετά την αποκατάσταση των αντλιών νερού, της γεώτρησης, της στάθμης του νερού των λιμνών, καθώς και των εγκαταστάσεων του Πάρκου, αποτέλεσμα της δυναμικής παρέμβασης του δήμου Ιλίου, του δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού και του ΑΣΔΑ, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι για τη σωτηρία του, «η διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης” υπονομεύει αφενός τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη διάσωσή του, αφετέρου την ασφάλεια των πολιτών και των εγκαταστάσεων».

Ο Ν. Ζενέτος  σημειώνοντας  τον κοινωνικό ρόλο ενός, μοναδικής αξίας, φυσικού περιβάλλοντος, μέσα στο αστικό ιστό της Αθήνας, καθώς αποτελεί σημείο αναφοράς και συνάντησης πολιτών από όλη την Αττική, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, καταλήγει στην επιστολή του αναφέροντας ότι:

«Δυστυχώς, διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά ότι η μέχρι τώρα διαχείριση του Πάρκου δεν επαρκεί για την επιβίωσή του, ενώ η αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης θέτει κατ’ επανάληψη σε κίνδυνο τον μοναδικό αυτό πνεύμονα πρασίνου.
Για εμάς, μοναδική λύση αποτελεί η οριστική λύση, η οποία θα διασφαλίσει τη σταθερή φροντίδα ενός Πάρκου με τεράστια οικολογική και κοινωνική αξία, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η διαπραγμάτευση της φροντίδας, της ασφάλειας και της επιβίωσής του θα πρέπει, επιτέλους, να λάβει οριστικό τέλος».

 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος