Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
 

Αποκέντρωση και Υποδομές: Από τα κενά στις λύσεις

Αναρτήθηκε: 23.01.2013

afisa decentralization«Αποκέντρωση και Υποδομές: Από τα κενά στις λύσεις» είναι ο τίτλος συνεδρίου που διοργανώνει στις 23 & 24 Φεβρουαρίου 2013 στην Ουάσιγκτον,  η Παγκόσμια Τράπεζα.

Το συνέδριο έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή   κορυφαίους ερευνητές και  άλλους ασχολούμενους με την ανάπτυξη, οι οποίοι  θα διερευνήσουν τη σχέση μεταξύ υποδομών και αποκέντρωσης.

Στον απόηχο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες αντιμετωπίζουν συνεχείς πιέσεις για τη δημιουργία παραγωγικών υποδομών, για την ανάπτυξη και τη μείωση της φτώχειας.

Υπο-εθνικές κυβερνήσεις στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι ήδη αρμόδιες  για τα δύο τρίτα των δημοσίων επενδύσεων και στις αναπτυσσόμενες χώρες οι τοπικές κυβερνήσεις αναλαμβάνουν όλο και περισσότερες ευθύνες,  για τη δημιουργία και τη διατήρηση υποδομών.

Ωστόσο, ο ρόλος της αποκέντρωσης στον τομέα των υποδομών παραμένει ελάχιστα κατανοητός.   Είναι συνεπής ως προς το περιεχόμενό της η αποκέντρωση με τις ολοένα και πιο αυξημένες δαπάνες για υποδομές, με στόχο την ανάπτυξη και τη μείωση της φτώχειας; Ένα ερώτημα που θα τεθεί στο συνέδριο.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος