Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
 

Στα θρανία οι υπάλληλοι των ΚΕΠ για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή

Αναρτήθηκε: 07.10.2020

Επιμόρφωση των υπαλλήλων των ΚΕΠ, εμπλουτισμό των ψηφιακών γνώσεων και βελτίωση της απόδοσης του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που υπεγράφη σήμερα από τους υπουργούς Τ. Θεοδωρικάκο και Κ. Πιερρακάκη.

Η υπογραφή του μνημονίου ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια διημερίδας που πραγματοποιεί το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) με θέμα «ΚΕΠ και ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών (mykeplive + gov.gr)».

Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων επιμόρφωσης αναλαμβάνει το ΕΚΔΔΑ. Οι θεματικές των σεμιναρίων που απευθύνονται στους υπαλλήλους των ΚΕΠ αφορούν στην Ψηφιακή Διακυβέρνηση και στην Οργάνωση, Λειτουργία, Επικοινωνία, Νομοθεσία και Αρμοδιότητες Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Επιπλέον, επισημοποιήθηκε η ένταξη του δήμου Αθηναίων στο πρόγραμμα myKEPlive. Χρησιμοποιείται ήδη από 60 δήμους και 75 ΚΕΠ και συνολικά έως την 30ή Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε περίπου δύο μήνες λειτουργίας, είχαν διεκπεραιωθεί 830 βιντεοκλήσεις για εξυπηρέτηση πολιτών.

   Ο κ. Θεοδωρικάκος, στον χαιρετισμό του, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του ΕΚΔΔΑ «δημιουργικό κρίκο στην αλυσίδα μεταρρυθμίσεων» που κάνει η κυβέρνηση και υπογράμμισε ότι το ψηφιακό ΚΕΠ είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα αυτών των μεταρρυθμίσεων, καθώς και ότι «τα ΚΕΠ είναι ένας πετυχημένος θεσμός και είναι υπερώριμη η αναβάθμισή τους με την ηλεκτρονική παροχή υπηρεσιών και αυτό θα δώσει ένα κίνητρο στους εργαζομένους στα ΚΕΠ να γίνουν πιο παραγωγικοί».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος