Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
 

Η Λέρος, το πρώτο νησί-Δήμος της Ελλάδας Bike Friendly Destination

Αναρτήθηκε: 28.09.2020

Η Λέρος πιστοποιήθηκε ως το πρώτο νησί στην Ελλάδα που είναι φιλικό προς τον ποδηλάτη με το σήμα Bike Friendly Destination, το οποίο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Σε ειδική τελετή που έγινε στο Δημαρχείο της Λέρου την περασμένη Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Λέρου Μ.  Κόλιας  παρέλαβε το Σήμα από την  υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εταιρίας ΝΑΤΤΟΥΡ AMKE, διαχειρίστριας εταιρίας του Σήματος  πιστοποίησης  Bike Friendly Destination, Βίκυ Καραντζαβέλου.

«Η πιστοποίηση του πρώτου νησιού στην Ελλάδα ως φιλικού προορισμού για ποδηλάτες, καθιστά τη Λέρο έναν προορισμό πρωτοπόρο στην προσπάθεια για αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού», τονίζει χαρακτηριστικά με ανακοίνωσή του ο Δήμος και προσθέτει:

«Η Λέρος, ένας τόπος εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και ιστορίας, διαθέτει όλες τις πιστοποιημένες προϋποθέσεις ενός ποδηλατικού προορισμού.
Το δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών στο νησί που προσφέρει εκπληκτικές διαδρομές ποδηλασίας για όλα τα γούστα και με την κατάλληλη σήμανση, η ευνοϊκή μορφολογία του εδάφους των διαδρομών και το εξαιρετικό κλίμα της Λέρου, καθιστούν το νησί ως τον «απόλυτο» προορισμό για μεμονωμένους ή οργανωμένους ποδηλάτες, καθώς και γενικότερα για τους φίλους των ειδικών-θεματικών μορφών τουρισμού».

Ο Δήμαρχος Λέρου  Μ. Κόλιας τόνισε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ότι «o Δήμος Λέρου οραματίζεται ένα εναλλακτικό, βιώσιμο μοντέλο Τουριστικής Ανάπτυξης. Στόχος μας να αναδείξουμε την μοναδικότητα του νησιού μας Παγκοσμίως».
 Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΝΑΤΤΟΥΡ ΑΜΚΕ,  Β. Καραντζαβέλου ανέφερε  ότι «Η Λέρος έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτύξει θεματικό τουρισμό που εστιάζει στη φύση και μπορεί να προσφέρει όμορφες εμπειρίες στον επισκέπτη της.
Με το σήμα Bike Friendly Destination θα προβληθεί για τον ποδηλατικό τουρισμό σε όλο τον τουριστικό κλάδο».

Διατηρώντας ζωντανή την παραδοσιακή πολιτισμική ταυτότητα καθώς και την ιστορική μνήμη, με τα μοναδικά της ιστορικά μνημεία και εγκαταστάσεις, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, με μεγάλη ποικιλία μονοπατιών και ποδηλατικών διαδρομών, αλλά και με τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά της, η Λέρος, το νησί της Άρτεμης, παραμένει μια ανεξερεύνητη γη, ένας πόλος έλξης στα βόρεια Δωδεκάνησα, πλέον και με ποδήλατο!

Παρόντες στην τελετή  παραλαβής του Σήματος Friendly Destination  ήταν οι αντιδήμαρχοι  Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών  Δ.  Καστής, Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής  Κ.  Γρεκός, η   προέδρος του   ΔΟΠΑΙΣΑΠ   Μ. Κανάρη και μέλη του Ποδηλατικού Ομίλου Λέρου .

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος