Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
 

Κεκλεισμένων των θυρών ή με τηλεδιάσκεψη οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων λόγω κορονοϊού (Εγκύκλιος)

Αναρτήθηκε: 22.09.2020

Με νεώτερη εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών επανέρχονται σε ισχύ τα μέτρα για τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων των δήμων. Ειδικότερα διευκρινίζεται ότι οι συνεδριάσεις  των δημοτικών συμβουλίων και λοιπών συλλογικών οργάνων των δήμων όλης της χώρας κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, γίνονται είτε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε δια περιφοράς.

Συγκεκριμένα στην νεώτερη εγκύκλιο ορίζονται  τα εξής:

Με τις ανωτέρω σχετικές εγκύκλιους της υπηρεσίας μας, διευκρινίστηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού τα συλλογικά όργανα των δήμων(δημοτικό συμβούλιο, οικονομική επιτροπή, επιτροπή ποιότητας ζωής, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης, συμβούλια κοινότητας), συνεδριάζουν είτε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε δια περιφοράς.

Περαιτέρω, σε ό,τι αφορά τη δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων, κρίνεται σκόπιμο να διευκρινιστεί ότι αυτή λαμβάνει χώρα υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων υγειονομικών μέτρων αναφορικά με τις συναθροίσεις σε δημόσιους κλειστούς χώρους, είτε σε συγκεκριμένες περιοχές είτε στο σύνολο της χώρας.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος