Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
 

Δήμος Θηβαίων: Γέμισαν πολύχρωμα λουλούδια τα παρτέρια της Θήβας

Αναρτήθηκε: 18.09.2020

Τη σκυτάλη από την Τεχνική Υπηρεσία -που ανέλαβε τον χρωματισμό των πάρκινγκ ΑΜΕΑ-έλαβε η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Θηβαίων, που στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας συμμετέχει με φυτεύσεις λουλουδιών στα παρτέρια της πόλης των Θηβών.

Η αρχή έγινε σε ένα από τα μεγάλα παρτέρια του πεζόδρομου της οδού Επαμεινώνδα, με λουλούδια και αρωματικά φυτά σε διάφορα χρώματα, που δίνουν έναν χαρούμενο τόνο στην πόλη.
Υποστηρικτικά στη δράση της υπηρεσίας πρασίνου του Δήμου συμμετείχε και ο ΣΧΟΠ Θήβας, φυτεύοντας εντυπωσιακά λουλούδια στο παρτέρι έμπροσθεν της έδρας του, αποδεικνύοντας ότι και οι πολίτες -αν το θέλουν- μπορούν να βάλουν τη δική τους πινελιά για να γίνει καλύτερη η εικόνα της πόλης μας, κατόπιν βέβαια συνεννόησης με την αρμόδια υπηρεσία.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου δήλωσε σχετικά με τη δράση:

«Στόχος μας είναι μία πόλη καθαρή και όμορφη, που θα τη χαιρόμαστε όλοι. Το έχουμε ξαναπεί και θα συνεχίσουμε να το λέμε, με πράξεις πάντα. Προχωρήσαμε σε μεγάλη προμήθεια φυτών με ιδίους πόρους, για να καλλωπίσουμε όλα τα παρτέρια μας και να βάλουμε χρώμα στη ζωή και στην πόλη μας.
“Είναι στις υποχρεώσεις σας”, θα πει κάποιος και τον προλαβαίνω. Ναι, είναι και δεν χρειαζόμαστε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας για να μας το θυμίσει και να μας ενεργοποιήσει. Επιλέξαμε απλά να ξεκινήσουμε μέσα σ’ αυτή τη βδομάδα, για να ενισχύσουμε το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει στους πολίτες, την ανάγκη για πράσινες πόλεις. Είναι όμως και υποχρέωση των δημοτών να φροντίζουν να μη ρυπαίνουν τους δημόσιους χώρους και να μην καταστρέφουν τα φυτά. Το αναφέρω αυτό, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που τοποθετούμε λουλούδια, τα οποία ως δια μαγείας εξαφανίζονται την επόμενη μέρα…. Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί αυτή τη φορά».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος