Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
 

Ανακύκλωση αναλώσιμων υλικών εξοπλισμού ΤΠΕ στον Δήμο Φαρκαδόνας

Αναρτήθηκε: 19.09.2020

Ο Δήμος Φαρκαδόνας ξεκίνησε την υλοποίηση ανακύκλωσης αναλωσίμων υλικών εξοπλισμού Τεχνολογίας , Πληροφορικής και Επικοινωνιών  (μελανάκια , τόνερ, τύμπανα κ.λ.π.) με σκοπό να αξιοποιηθούν έτσι ώστε να μην αποτελούν ρυπαντές στο περιβάλλον. Είναι απαραίτητη η συλλογή τους και η ανακύκλωσή τους και όχι να πετάγονται ως άχρηστα υλικά σε κάδους σκουπιδιών.

Έτσι λοιπόν , έχει συναφθεί συμφωνία-συνεργασίας με εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της συλλογής και ανακύκλωσης άχρηστων αναλωσίμων υλικών εξοπλισμού ΤΠΕ.

Η όλη δράση περιλαμβάνει συλλογή αυτών των υλικών αλλά και περισυλλογή από τους κάδους με ανταμοιβή.

Ο οικολογικός στόχος σε συνδυασμό με την βιώσιμη οικονομία φέρνει και την κοινωνική ευαισθησία του Δήμου Φαρκαδόνας καθώς το αντίτιμο χρηματικό ποσό που θα εισπράττεται από αυτή την δραστηριότητα , αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να δωρίζεται στο παιδικό χωριό SOS Πλαγιαρίου.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας μέσω του τμήματος  Προγραμματισμού του, προχωρά σε τέτοιου είδους ενέργειες , συνδυάζοντας  αποτελεσματικά της αρχές της κυκλικής οικονομίας και την ενεργή στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος