Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
 

Ξεκίνησε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ για προώθηση προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Αναρτήθηκε: 17.09.2020

Μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη από τις 8 το πρωί για προώθηση προσφύγων και μεταναστών προς το νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ, που εδώ και 10 μέρες, μετά την καταστροφή της Μόριας, διαμένουν στο δρόμο και σε προσωρινά παραπήγματα στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την επιχείρηση παρακολουθούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις λαμβάνοντας ειδικά μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Οι αστυνομικοί επιχειρούν με ειδικές φόρμες προστασίας, ενώ τα ΜΑΤ -προς το παρόν και δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις- παρακολουθούν την όλη διαδικασία από απόσταση

Μεταξύ  των αστυνομικών και 70 γυναίκες αστυνομικοί που μετακινήθηκαν ειδικά για αυτό στη Μυτιλήνη από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Σύμφωνα με τον διαφαινόμενο σχεδιασμό της επιχείρησης η Αστυνομία αποκλείει τμήματα της διαδρομής όπου ζουν οι μετανάστες και πρόσφυγες και τους προωθεί προς τον νέο καταυλισμό.

Όσοι πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στο Καρά Τεπέ υποβάλλονται από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε τεστ για κορονοϊό και αφού βγουν τα αποτελέσματα οδηγούνται στις σκηνές τους, σύμφωνα πάντα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με τον ΕΡΤ μέχρι στιγμής 450 άτομα έχουν μεταφερθεί εντός της δομής, 250 έχουν ήδη εισέλθει μετά από τεστ και τα υπόλοιπα 200 αναμένονται.

Σήμερα ένατη μέρα από τη φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας οι περίπου 13.000 πυρόπληκτοι πρόσφυγες και μετανάστες  ζουν πάνω στον δρόμο ή σε κτήματα και στους προαύλειους χώρους επιχειρήσεων που και αυτές παραμένουν εννιά μέρες τώρα κλειστές.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος