Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
 

Ιταλία- Επιτροπή εμπειρογνωμόνων: Με την τήρηση απόστασης ασφαλείας ενός μέτρου μπορεί να αποφευχθεί η χρήση μάσκας στα σχολεία

Αναρτήθηκε: 01.09.2020

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό έκανε ειδική αναφορά στην χρήση μάσκας στις τάξεις ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τους ιταλούς επιστήμονες, στις περιπτώσεις που τηρείται η απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου στα δημοτικά σχολεία η χρήση μάσκας μπορεί να αποφευχθεί.

Το ίδιο ισχύει για τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων στην όλη περιοχή στην οποία βρίσκονται το διάφορα σχολικά συγκροτήματα.

Η προστατευτική μάσκα όμως παραμένει υποχρεωτική για δραστηριότητες κατά τις οποίες αυξάνεται η ένταση της φωνής, όπως το τραγούδι.

Σήμερα, στο μεταξύ, τα ιταλικά σχολεία άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους για τις πρώτες συνεδριάσεις των εκπαιδευτικών, την επιστροφή των διοικητικών υπαλλήλων, και για ειδική υποστήριξη των μαθητών που τον Ιούνιο έμειναν μετεξεταστέοι σε κάποια μαθήματα.

Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία επιστροφής όλων των μαθητών στα θρανία, οι περισσότερες περιφέρειες του ιταλικού Νότου έκαναν ήδη γνωστό ότι εννοούν να κάνουν χρήση των δικαιοδοσιών που τους δίνει ο νόμος περί αποκέντρωσης με στόχο να παρατείνουν τις θερινές διακοπές για τουλάχιστον μια ακόμη εβδομάδα.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος