Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
 

Κοινωνικές δομές για παιδιά χρηματοδοτούνται με 15,8 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Αναρτήθηκε: 19.08.2020

Τρόπους αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας ώστε κανένα παιδί στην Κεντρική Μακεδονία να μην μείνει το νέο σχολικό έτος εκτός των κοινωνικών δομών συζήτησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και η Διευθύντρια της ΕΕΤΑΑ ΑΕ στη Θεσσαλονίκη, Φανή Σαλτζίδου.

«Όλα τα παιδιά θα έχουν μια θέση στις δομές και οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν, γνωρίζοντας ότι τα παιδιά τους δέχονται την κατάλληλη φροντίδα, σε ένα ασφαλές περιβάλλον» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας ενώ παράλληλα έγινε γνωστό ότι η Περιφέρεια διαθέτει πόρους ύψους 15.800.000 ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών για φροντίδα και φύλαξη των παιδιών σε μια σειρά από δημόσιες και ιδιωτικές δομές, καθώς και για οικογένειες με παιδιά ΑΜΕΑ.

Η δράση αφορά στη διάθεση προς μητέρες (και πατέρες που έχουν την επιμέλεια τέκνων) θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φύλαξης παιδιών για το σχολικό έτος 2020 – 2021 σε βρεφικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΑΜΕΑ σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Από την πλευρά της η κ. Σαλτζίδου επισήμανε ότι η ΕΕΤΑΑ αξιοποίησε για πρώτη φορά μια πρωτοπόρα εφαρμογή και έδωσε τη δυνατότητα στους εν δυνάμει ωφελούμενους να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, αξιοποιώντας τη διαλειτουργικότητα.

Σημειώνεται ότι η διάθεση της θέσης πραγματοποιείται προς τον κάθε ωφελούμενο μέσω «αξίας τοποθέτησης» (voucher) του τέκνου του, που λαμβάνει από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος