Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020
 

Σε εξέλιξη το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Λαγκαδά

Αναρτήθηκε: 19.08.2020

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν ποτέ στο Δήμο Λαγκαδά και αφορούν στην αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία του από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ενημερώνει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του. Εξηγεί δε, ότι πρόκειται για παρεμβάσεις μεγάλης και μικρής έκτασης σε περισσότερα από 14 διαφορετικά σημεία, ενώ ταυτόχρονα εντοπίζονται και νέες προβληματικές περιοχές, μετά από υποδείξεις των κατοίκων, οι οποίες αξιολογούνται από την Πολιτική Προστασία και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαγκαδά για την αποκατάσταση των ζημιών.

«Υπήρξε πρωτοφανής κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας για την άμεση αποκατάσταση των καταστροφών από τη θεομηνία της 7ης Αυγούστου. Σήμερα υλοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά και το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής μας αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις φυσικές καταστροφές. Προτεραιότητά μας παραμένει  η ασφάλεια των ανθρώπων και των περιουσιών» επισημαίνει ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης.

Τα έργα αποκατάστασης προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, ενώ οι εργασίες έχουν χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον 3 μηνών. Όπως, άλλωστε, δήλωσε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας που έκανε, χθες, αυτοψία στις περιοχές όπου γίνονται τα έργα, τα συνεργεία της ΠΚΜ δεν θα σταματήσουν μέχρι να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές.

Ειδικότερα, εργασίες αποκατάστασης, παρεμβάσεις και καθαρισμοί πραγματοποιούνται:

  • Στην ευρύτερη περιοχή του Καβαλαρίου
  • Εσωτερικά και πέριξ της πόλης του Λαγκαδά και προς τις εξόδους για Άσσηρο, Κολχικό, Πέντε Βρύσες, Χρυσαυγή.
  • Έργα Αγροτικής Οδοποιίας μεταξύ των Τοπικών Κοινοτήτων Χρυσαυγής, Πολυδενδρίου και Πέντε Βρυσών.
  • Αγροτική Οδοποιία μεταξύ Λαγκαδά και Πέντε Βρυσών.
  • Αγροτική Οδοποιία στην Άσσηρο και εργασίες καθαρισμού ρεμάτων εντός Ασσήρου.
  • Παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους στους οικισμούς Κριθιάς και Εξαμιλίου
  • Παρεμβάσεις σε αγροτικούς δρόμους πέριξ του Πολυδενδρίου.
  • Παρεμβάσεις σε κανάλια στο Περιβολάκι και αγροτική οδοποιία στο Ηράκλειο.
  • Παρεμβάσεις πέριξ των Λαγυνών και καθαρισμός φερτών υλικών. Καθαρισμός καναλιών μπροστά από το κλειστό γήπεδο Λαγυνών.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες συνεργεία των υπηρεσιών του Δήμου Λαγκαδά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσουν εργασίες καθαρισμού ρεμάτων και αγροτικής οδοποιίας σε Πολυδένδρι και Ασκό.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος