Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
 

Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης των καταστροφών από την κακοκαιρία στην περιοχή του Λαγκαδά

Αναρτήθηκε: 18.08.2020

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στην περιοχή του Λαγκαδά. Οι οικισμοί με τις σημαντικότερες ζημιές είναι το Καβαλάρι, ο Λαγκαδάς, η Χρυσαυγή, το Περιβολάκι, το Ηράκλειο και η ‘Ασσηρος. Στην περιοχή βρέθηκαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης, οι οποίοι επιθεώρησαν την πορεία των έργων παρουσία του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπη Στεργιάδη.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, η πρόσφατη θεομηνία δημιούργησε σημαντικά προβλήματα, καθώς μέσα σε τέσσερις μόλις ώρες έπεσε ποσότητα νερού ίση με το ένα πέμπτο της ετήσιας ποσότητας βροχής που δέχεται η περιοχή του Λαγκαδά. Ωστόσο, όπως είπε, χάρη στην άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου Λαγκαδά δεν υπήρξαν θύματα. «Ασφαλώς οι ζημιές είναι πολλές, γι’ αυτό άλλωστε και άμεσα φροντίσαμε σε συνεργασία με το Δήμαρχο να κηρύξουμε την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι αποκαταστάσεις και τα έργα θωράκισης της περιοχής συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Τα συνεργεία μας θα συνεχίσουν τις εργασίες τους για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Ταχματζίδης επισήμανε ότι η αποκατάσταση των ζημιών γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς και ανέφερε ότι Περιφέρεια και Δήμος θα φροντίσουν για τη θωράκιση της περιοχής έναντι των καιρικών φαινομένων.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος