Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
 

Δημιουργία ψηφιακού θεματικού πάρκου για την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτισμικής ταυτότητας της Δυτικής Ελλάδας

Αναρτήθηκε: 14.08.2020

Ψηφιακό θεματικό πάρκο και σύγχρονες εφαρμογές χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτισμικής ταυτότητας της Δυτικής Ελλάδας. Ειδικότερα, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με 1,9 εκατομμύρια ευρώ, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών για την ανάδειξη του πολιτιστικού και ιστορικού αποθέματος της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας, θέτοντας στο επίκεντρο τα ιστορικά γεγονότα που συνδέονται με την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Μάλιστα, για την υλοποίηση του έργου αξιοποιούνται ψηφιακές οπτικοακουστικές και διαδραστικές τεχνολογίες για τη δημιουργία ψηφιακού θεματικού πάρκου, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών και θεματικές παραγωγές, όπως η δημιουργία ντοκιμαντέρ, με στόχο την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και μνημείων της περιοχής, ιστορικών γεγονότων και αναφορών.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, προβλέπεται η δημιουργία ψηφιακού θεματικού πάρκου, που θα αποτελείται από θεματικούς σταθμούς και θα είναι αφιερωμένο στην ιστορία και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Δυτική Ελλάδα. Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το ψηφιακό θεματικό πάρκο θα περιοδεύσει σε τουλάχιστον δέκα επιλεγμένες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας κι έπειτα θα στεγαστεί στα Καλάβρυτα και το Μεσολόγγι.

Επίσης, με την αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε περισσότερα από 2.500 σημεία ιστορικής, φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση μέσω κινητών τηλεφώνων, φορητών συσκευών και ηλεκτρονικών υπολογιστών, που θα τους παρέχουν μια ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία.

Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ανέφερε ότι «ήρθε η ώρα, με σύγχρονα μέσα, να αναδείξουμε την ταυτότητά και τον ρόλο της Δυτικής Ελλάδας, γι΄ αυτό και εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ δράσεις που θα προβάλλουν τη γη του Ολυμπισμού, της φλόγας της ειρήνης και της συναδέλφωσης». Επίσης, επεσήμανε ότι «οι επετειακές εκδηλώσεις του 2021 είναι η αφορμή, ώστε η Δυτική Ελλάδα να μεταδώσει απ΄ άκρη σ’ άκρη το μήνυμα ότι είναι η γη της φλόγας της λευτεριάς και των μεγάλων αγώνων για την αναγέννηση της πατρίδας».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος