Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
 

Πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στο Δήμο Γαλατσίου

Αναρτήθηκε: 12.08.2020

Ο Δήμος Γαλατσίου ξεκίνησε για το έτος 2020 για το έτος το πρόγραμμα ελέγχου-καταπολέμησης κουνουπιών. Οι εφαρμογές θα γίνονται ανά δεκαπενθήμερο, από τον Απρίλιο έως το Νοέμβριο, και περιλαμβάνουν:

  • Επίγειο ψεκασμό προνυμφοκτόνου σκευάσματος στα φρεάτια και στα σημεία που υπάρχει στάσιμο νερό
  • Τοποθέτηση ταμπλετών αργής αποδέσμευσης σε φρεάτια και άλλους χώρου συλλογής ύδατος,
  • τοποθέτηση παγίδων δειγματοληψίας και ελέγχου των κουνουπιών σε διάφορα σημεία του Δήμου.

Δε διενεργούνται αεροψεκασμοί.

Επιπλέον, το Άλσος Βεΐκου έχει κριθεί χώρος υπερτοπικής σημασίας, και έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα «Καταπολέμησης Κουνουπιών» της Περιφέρειας Αττικής (Δ/νση Υγ/κού Ελέγχου  & Περιβαλλοντικής Υγιεινής, ΠΕ ΚΤ Αθηνών Περιφ. Αττικής), σε συνεργασία με το Τμήμα Υγείας και Υγιεινής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Γαλατσίου.

Στο παραπάνω πλαίσιο, την Τετάρτη 5 Αυγούστου, έγινε εφαρμογή προνυμφοκτονίας σε διάφορα σημεία του Γαλατσίου, τοποθέτηση παγίδων δειγματοληψίας και έλεγχος σημείων, από το πρόγραμμα του Δήμου.

Η εφαρμογή θα επαναληφθεί την Τετάρτη 19 Αυγούστου, ενώ την ίδια μέρα κατά τις πρωινές ώρες θα πραγματοποιηθεί προνυμφοκτονία κουνουπιών στο Άλσος Βεΐκου, από την Περιφέρεια Αττικής. (Τα προγράμματα επαναλαμβάνονται ανά δεκαπενθήμερο).

Ο Δήμος, όπως ενημερώνει, εφαρμόζει σύγχρονο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, και συνεργάζεται άρτια με τους αρμόδιους φορείς (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Για την προστασία από τα κουνούπια συμβάλλουμε όλοι:

Προλαμβάνουμε: Όχι στάσιμα νερά σε μπαλκόνια και αυλές.

Προστατευόμαστε: Εντομοαπωθητικό μέρα και νύχτα.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος