Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
 

Κυρώσεις για παράνομες συνδέσεις στο δίκτυο ύδρευσης στην Αρχ. Ολυμπία

Αναρτήθηκε: 11.08.2020

Σημαντικές κυρώσεις είναι αποφασισμένη να επιβάλλει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης Αρχαίας Ολυμπίας σε όσους πολίτες διαπιστωθεί ότι προέβησαν σε παράνομες συνδέσεις στο δίκτυο ύδρευσης.

«Πρόκειται για ένα πρόβλημα που τείνει να λάβει μεγάλες διαστάσεις τον τελευταίο καιρό» όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, και προσθέτει ότι  οι παράνομες συνδέσεις στο δίκτυο της ΔΕΥΑ αφορούν συνήθως πότισμα κήπων, χωραφιών αλλά και άλλες χρήσεις.

 «Κάποιοι επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι τις συγκυρίες, προβαίνουν σε παράνομες συνδέσεις καταναλώσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας  Νίκος Μαρούντας, προσθέτοντας:

«Σκοπός τέτοιων ενεργειών είναι η “κλοπή” νερού με την αποφυγή πληρωμών των τελών σύνδεσης αλλά και του κόστους κατανάλωσης από τις εν λόγω συνδέσεις. Μια λογική άκρως αντικοινωνική, καθώς με τον τρόπο αυτό μετακυλύουν τη δική τους κατανάλωση και οφειλή στους άλλους συντοπίτες μας. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιες λογικές θα μας βρουν σφόδρα αντιμέτωπους. Άλλωστε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τον κανονισμό Ύδρευσης και Αποχέτευσης, απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε παρέμβαση από μη έχοντα εξουσιοδότηση ή εργαζόμενο της ΔΕΥΑ στο δίκτυο μέχρι και το υδρόμετρο. Σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται τέτοιες έκνομες ενέργειες θα επιβάλλονται όλες οι νόμιμες κυρώσεις προς τους παραβάτες, με πρώτη την άμεση διακοπή της παροχής».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, έτσι ώστε η ΔΕΥΑ να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της προς τους πολίτες, καθώς τα έξοδα για τις συντηρήσεις και τις αποκαταστάσεις βλαβών σ’ ένα τόσο μεγάλο δίκτυο είναι μεγάλα, αποφάσισε τη διενέργεια επισταμένων ελέγχων σε όλο το μήκος του δικτύου ύδρευσης. Στην περίπτωση που διαπιστωθούν παράνομες συνδέσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλλουμε στους παραβάτες τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό πρόστιμα, που είναι ιδιαιτέρως υψηλά, ενώ παράλληλα θα κινηθεί και ποινική διαδικασία σε βάρος τους».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος