Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
 

Επιστολή Παπαστεργίου: Λήψη μέτρων από πλευράς Δήμων για την ομαλή κι ασφαλή για τους μαθητές έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αναρτήθηκε: 07.08.2020

Να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αλλά και να αναλάβουν τις  πρωτοβουλίες που απαιτούνται   για την ομαλή όσο και ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, καλεί  με επιστολή του τους δημάρχους της χώρας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά νωρίτερα φέτος.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, «Αν και είναι ακόμη νωρίς για να ληφθούν αποφάσεις από το Υπουργείο Παιδείας όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχώς αλλάζουν και οι ειδικοί επιστήμονες θα αποφασίσουν τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία όταν θα πλησιάζει η ώρα για να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, εμείς οφείλουμε να είμαστε έγκαιρα έτοιμοι».

Στο διάστημα λοιπόν που απομένει ώς τις αρχές Σεπτεμβρίου, πρέπει όλοι οι δήμοι:

  • να προχωρήσουν εγκαίρως στην προμήθεια των απαραίτητων ποσοτήτων αντισηπτικών, αναλώσιμων υλικών και ειδών καθαρισμού
  • να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας για τον καθαρισμό των σχολείων, μέσα από τη διαδικασία και τη χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών.
  • να ολοκληρώσουν έγκαιρα όλες τις εργασίες συντήρησης κι αναβάθμισης που γίνονται στις σχολικές μονάδες.

Αναλυτικά η επιστολή

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος