Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
 

Θεσσαλονίκη: Επανατύπωση city map με προσθήκη χρήσιμων πληροφοριών

Αναρτήθηκε: 04.08.2020

Σε ανατύπωση του χάρτη πόλης προέβη το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.  Όπως σημειώνεται  οι ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής δύσκολης χρονιάς για τον τουρισμό, δημιούργησαν την ανάγκη για την προσθήκη στο city map, επιπλέον χρήσιμων πληροφοριών για τον επισκέπτη.

Δεδομένου ότι το 2020 η πλειοψηφία των τουριστών επιλέγει το αυτοκίνητο για ασφαλή μετακίνηση, στο χάρτη επισημάνθηκαν όλα τα parking για την διευκόλυνση των οδηγών καθώς και το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ως νοσοκομείο αναφοράς για τον Covid 19.

Όπως επισημαίνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης,  «ο οδικός τουρισμός είναι σημαντικό τμήμα του εισερχόμενου τουρισμού, ιδιαίτερα για τη Βόρεια Ελλάδα. Η συνεισφορά του οδικού τουρισμού στον εισερχόμενο τουρισμό το 2019, ανήλθε σε 9,6 εκατ. αφίξεις, 38,2 εκατ. διανυκτερεύσεις και 1,8 δισ. ευρώ έσοδα, που αντιστοιχούν στο 30,6% του συνόλου των αφίξεων, στο 16,4% των διανυκτερεύσεων και στο 10,1% των εσόδων (ΙΝΣΕΤΕ 18-6-20)».

Στο νέο χάρτη έγινε επικαιροποίηση των χρήσιμων τηλεφώνων, ενώ προστέθηκαν qrcodes που οδηγούν τους χρήστες στην παρεχόμενη πληροφορία μέσω εφαρμογής.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος