Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
 

Δήμος Πεντέλης: Η προσχολική εκπαίδευση αποκτά το δικό της σπίτι με την παραχώρηση της πτέρυγας Μπόμπολα

Αναρτήθηκε: 02.08.2020

Σε σχολικό χώρο, ο οποίος θα περιλαμβάνει απαραίτητες αίθουσες διδασκαλίας και λοιπές υποδομές, θα διαμορφωθεί η πτέρυγα Μπόμπολα στα Μελίσσια με δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων  Επενδύσεων. Όπως ενημερώνει ο Δήμος Πεντέλης το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ παραχώρησε για 12 χρόνια στο Δήμο το τμήμα της πτέρυγας Μπόμπολα στα Μελίσσια, για τη φιλοξενία αιθουσών προσχολικής εκπαίδευσης εντός έκτασης 7 περίπου στρεμμάτων. Η συγκεκριμένη πτέρυγα δε λειτουργεί εδώ και οκτώ χρόνια.

Τα τρία κύρια πλεονεκτήματα της εξέλιξης αυτής , σύμφωνα με τον Δήμο Πεντέλης είναι τα εξής:

  1. Ο Δήμος Πεντέλης κάνει πράξη τη δέσμευση να λειτουργήσει κατά το προσεχές σχολικό έτος 2020-2021 ο νέος θεσμός της δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης.
    Σημειώνεται ότι εξαρχής η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την προσχολική εκπαίδευση. Το σχέδιο, πέραν της αξιοποίησης της πτέρυγας Μπόμπολα, προβλέπει τη δημιουργία τεσσάρων ακόμη αιθουσών, δύο στο Κοινωνικό Κέντρο (στο χώρο του ΚΔΑΠ), επί της οδού Σκιάθου και δύο στο Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης. Με τον τρόπο αυτό καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των προνηπίων από φέτος, στο σύνολο του Δήμου Πεντέλης.
  2. .Προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προσχολικής εκπαίδευσης στους μικρούς μαθητές και στους γονείς τους σε ένα σύγχρονο ασφαλή σχολικό χώρο, μέσα σε ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον.
  3. Ο χώρος αξιοποιείται, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αποφεύχθηκαν άλλες χρήσεις που ενδεχομένως να επιβάρυναν τη λειτουργία της πόλης στο μέλλον.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος