Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
 

Γρεβενά: Σε τροχιά υλοποίησης η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου και του παλαιού Δασαρχείου

Αναρτήθηκε: 02.08.2020

Σε εξέλιξη είναι ο σχεδιασμός του Δήμου Γρεβενών για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων που θα συμβάλλει δραστικά στην εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. Ήδη αποφασίστηκε η ένταξη δύο  έργων ενεργειακής θωράκισης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού λίγο πάνω από το ένα εκατ. ευρώ.

Το πρώτο έργο , συνολικού κόστους 900.000 ευρώ, αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου της πόλης όπου στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου και το δεύτερο, συνολικού προϋπολογισμού 165.000 ευρώ, την ενεργειακή αναβάθμιση του Παλαιού Δασαρχείου που παραχωρήθηκε στην Φιλαρμονική “Ορφέας”.

Και τα δυο έργα θα χρηματοδοτηθούν μέσω του ΕΣΠΑ και υπάγονται στον Άξονα Προτεραιότητας που έχει να κάνει με την υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς.

Κύριο συνδετικό στοιχείο των σημαντικών αυτών ενεργειακών παρεμβάσεων θα είναι η χρήση της αβαθούς γεωθερμίας διότι η Δημοτική Αρχή έχει πραγματικά επενδύσει στην εφαρμογή της ως μία εναλλακτική και ανανεώσιμη μορφή ενέργειας για θέρμανση και ψύξη καθώς θα συνεισφέρει καταλυτικά στην μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και την ενδυνάμωση της κοινωνικής ευημερίας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι εργασίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την πλήρη ανάπτυξη ενός νέου συστήματος θέρμανσης και ψύξης με γεωθερμία, όπως προαναφέραμε, που θα συνδέει μέσω τηλεθέρμανσης τα κτίρια του Δημαρχείου και του παλαιού Δασαρχείου.

Σημειώνεται ότι η κατασκευή της υδρογεώτρησης προγραμματίζεται να γίνει στον χώρο του Κέντρου Πολιτισμού των Γρεβενών.

Επιπρόσθετα, θα γίνουν εκτεταμένες αναβαθμίσεις θερμομόνωσης και φωτισμού αφού θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονοι υαλοπίνακες, νέα κουφώματα και λαμπτήρες LED ενώ προβλέπεται ακόμη και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος