Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
 

Δήμος Κιλκίς: Ιδρύεται στο Κιλκίς Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο

Αναρτήθηκε: 16.07.2020

Με κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφηκε σήμερα από τους υφυπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφίας Ζαχαράκη και Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη ιδρύεται στην πόλη του Κιλκίς Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο στην πόλη του Κιλκίς. Η σχολική μονάδα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, με τη λειτουργία της από το νέο σχολικό έτος 2020 – 2021, θα καλύψει ένα μεγάλο κενό στην ειδική αγωγή προσφέροντας μέσα από εξατομικευμένο πρόγραμμα σπουδών σε μαθητές και μαθήτριες ισχυρά εκπαιδευτικά εφόδια, αξιοποίηση των ειδικών δεξιοτήτων τους και δυνατότητες για επαγγελματική κατάρτιση.

Στα πλεονεκτήματα της ίδρυσης Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου περιλαμβάνονται η απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων μετά την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών τους, η χορήγηση απολυτηρίου ισότιμου του Γενικού Λυκείου και επαγγελματικού πτυχίου, η δυνατότητα πρόσβασης σε ΑΕΙ – ΤΕΙ ως επίσης και η δυνατότητα συνέχισης των σπουδών στο μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας κατόπιν γνωμάτευσης του Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ).

Την πρόταση σύστασης της ειδικής σχολικής μονάδας αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς μετά από γνωμοδοτική εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της  Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κιλκίς.      

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος