Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
 

Δήμος Φλώρινας: Ψήφισμα ΔΣ για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε μουσουλμανικό τέμενος

Αναρτήθηκε: 15.07.2020

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ

Η Αγία Σοφία αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο της Ορθοδοξίας, χαρακτηρισμένο από το 1985 από την UNESCO ως προστατευόμενο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, με ιστορική και συναισθηματική αξία για όλους τους Έλληνες και τεράστιο συμβολισμό για τους απανταχού Χριστιανούς.

Η απόφαση μετατροπής της σε ισλαμικό τέμενος – τζαμί, συνιστά μια άνευ προηγούμενου προκλητική και αυθαίρετη καταστρατήγηση αποφάσεων διεθνών οργανισμών και θεσμών, καθώς και κατάφωρη παραβίαση κανόνων διεθνούς δικαίου περί προστασίας και διαφύλαξης της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας ενώνει τη φωνή του με τις υπόλοιπες φωνές διαμαρτυρίας και καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση του Τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας και το Διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος της Τουρκίας για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Καλεί δε τη διεθνή κοινότητα και την UNESCO να παρέμβουν ώστε να μην προχωρήσουν τα επόμενα βήματα για την ουσιαστική καταστροφή της Αγίας Σοφίας ως κιβωτού της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος