Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
 

Ρέθυμνο: Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των Μεγάλων Πόλεων έλαβε ο Δήμος για την Εκστρατεία Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019

Αναρτήθηκε: 11.07.2020

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των Μεγάλων Πόλεων απονεμήθηκε στο Δήμο Ρεθύμνης, στη διάρκεια της τελετής βράβευσης των ελληνικών συμμετοχών στην Εκστρατεία Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο του Ζαππείου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και άλλων Υπουργείων καθώς και στελεχών της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μία ακόμη διάκριση κατέκτησε ο δήμος Ρεθύμνης, σε πανελλήνιο επίπεδο, σε μια σημαντική διοργάνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Πράσινου Ταμείου και της Επιτροπής Ολυμπίων Κληροδοτημάτων του Ζαππείου Μεγάρου, ως «φωτεινό παράδειγμα βιώσιμου αστικού Δήμου που με τις καινοτόμες ιδέες και τη δημιουργικότητά του εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες του και αναδεικνύει τη χώρα μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης παρέλαβε το 1ο Βραβείο για το δήμο Ρεθύμνης από τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη ενώ στο πλαίσιο της παρέμβασής του αναφέρθηκε συνοπτικά στις κυριότερες πρωτοβουλίες και στα έργα του Δήμου στο συγκεκριμένο τομέα, δίδοντας παράλληλα και το στίγμα του μελλοντικού σχεδιασμού και του οράματος του δήμου Ρεθύμνης για τη βιώσιμη ανάπτυξη και αστική κινητικότητα.

Το Ρέθυμνο αξιολογήθηκε θετικά από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Μάιο και κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων, ανάμεσα σε 3.136 ευρωπαϊκές πόλεις που έλαβαν μέρος στην εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019, με θέμα το «Ασφαλές περπάτημα – ασφαλής ποδηλασία».

Το Ρέθυμνο, διακρίθηκε πανευρωπαϊκά στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων και η Καρδίτσα στην κατηγορία των μικρών πόλεων.

Ο δήμος Ρεθύμνης κατά το χρονικό διάστημα 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2020 διοργάνωσε και υλοποίησε, σε συνεργασία με περισσότερους από 34 φορείς της πόλης, συνολικά σαράντα δράσεις με επίκεντρο την βιώσιμη κινητικότητα, την ηλεκτροκίνηση, τους εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, την ενθάρρυνση του ποδηλάτου και της πεζοπορίας κλπ, στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος