Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
 

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Οχυρά που ενώνουν» από αύριο 8 Ιουνίου στα Χανιά

Αναρτήθηκε: 07.07.2020

Αύριο, Τετάρτη 8 Ιουλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά ανοίγει τις πύλες της έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Οχυρά που ενώνουν-FARO per i Forti».

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, η έκθεση με τον αρχικό τίτλο «Οχυρωματική Κληρονoμιά – Αδριατική, μια άλλη προσέγγιση», δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου CAMAA (Κέντρο Στρατιωτικών Αρχιτεκτονικών της Άνω Αδριατικής, με επικεφαλής την Περιφέρεια Βένετο – Διεύθυνση Πολιτιστικής Κληρονομιάς), χρηματοδοτούμενη από το Πρόγραμμα Interreg Ιταλία-Σλοβενία 2007-2013.

Ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015 από το Koper της Σλοβενίας και στη συνέχεια «φιλοξενήθηκε» στη Βενετία (Forte Marghera) , την Παλμανόβα της Ιταλίας, στη Λικουμπλιάνα της Σλοβενίας, ξανά στη Βενετία (Palazzo Ferro Fini), στη Φεράρα της Ιταλίας (Palazzo Ducale Estense), στην Κέρκυρα (Παλιό Φρούριο) και στην Ηγουμενίτσα (αρχαιολογικό μουσείο), για να συνεχίσει το ταξίδι της στη Μεσόγειο από αύριο στα Χανιά.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Marco Polo System project με τη συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού-Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, του Δήμου Χανίων-ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και του πολιτιστικού συλλόγου «Φίλοι της Ιταλίας», τελεί δε υπό την αιγίδα της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος