Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
 

«ΣΤΑΓΟΝΑ»: Η πρόταση του δήμου Κοζάνης στο LEADER για την ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής

Αναρτήθηκε: 02.07.2020

ΣΤΑΓΟΝΑ (γαΣΤρονομία, Αλιεία και υΓρότΟποι στηΝ ΚοζΑνη) είναι ο τίτλος της πρότασης του Δήμου Κοζάνης, όπως κατατέθηκε στο πρόγραμμα CLLD/LEADER, στο πλαίσιο της πράξης «Δημόσιες Επενδύσεις για την Αειφόρο Ανάπτυξη των Αλιευτικών Περιοχών».

Το εν λόγω έργο φιλοδοξεί να αναδείξει την παραλίμνια περιοχή του Δήμου Κοζάνης, ως ένα σπουδαίο τουριστικό προορισμό και να αναπτύξει, σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς, περαιτέρω προτάσεις για τους υγροτόπους της ευρύτερης περιοχής.

Ως προς την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής ιδιαιτερότητας της περιοχής και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των φορέων και των κατοίκων της, προτείνεται η υλοποίηση έκθεσης φωτογραφίας, καθώς και Μαθητικού και Νεανικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού.

Μέσω της τεκμηρίωσης και ανάδειξης των διαχρονικών δεσμών των ανθρώπινων κοινοτήτων με τους υγροτόπους, μπορούν να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για την αειφόρο χρήση αυτών των ανεκτίμητων οικοσυστημάτων. Το έργο είναι προϋπολογισμού 497.728 ευρώ.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος