Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
 

Ο Δήμος Πατρέων οργανώνει συγκέντρωση και πορεία, με αίτημα την υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων

Αναρτήθηκε: 29.06.2020

Συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας και πορεία μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρίου, οργανώνει ο δήμος την προσεχή Κυριακή, στις 9:00 το πρωί, με αιτήματα, την υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων, την συνέχιση λειτουργίας του προαστιακού σιδηροδρόμου και την διαμόρφωση γραμμικού πάρκου στην επιφάνειά της.

Όπως ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, «η μεγαλύτερη τιμωρία για την τρίτη πόλη της Ελλάδας και τους κατοίκους της, είναι να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επίγεια διέλευση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «η υπόγεια διέλευση, με τούνελ δεκάδων χιλιομέτρων, της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, θεωρήθηκε αυτονόητη, οικονομικά ρεαλιστική και τεχνικά εφαρμόσιμη σε άλλες πόλεις, όπως στο γειτονικό Αίγιο, ακόμα και σε χωριά, ενώ για την τρίτη πόλη της χώρας, προπαγανδίζουν ότι πρόκειται για “φαραωνικό έργο”, παρά το γεγονός ότι η υπογειοποίηση θα γίνει με την φθηνότερη μέθοδο του cut and cover».

 Επίσης, ο Κώστας Πελετίδης τόνισε ότι «το διαχρονικό αίτημα για σύγχρονο τρένο με υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής -που θα επηρεάσει την Πάτρα για εκατονταετίες- την λειτουργία του προαστιακού και την δημιουργία γραμμικού πάρκου, πεζοδρόμων και ποδηλατόδρομου, είναι ρεαλιστικό, άμεσα εφαρμόσιμο και προς το συμφέρον του πατραϊκού λαού».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος