Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
 

Συνεργασία ΟΑΕΔ – Δήμου Ασπρόπυργου για κατάρτιση, πρακτική άσκηση, πιστοποίηση και απασχόληση ανέργων σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης

Αναρτήθηκε: 25.06.2020

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, που αφορά στην υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης, πιστοποίησης, πρακτικής άσκησης και απασχόλησης ανέργων της περιοχής, ηλικίας έως 55 ετών, στις εξής ειδικότητες υψηλής ζήτησης: συγκολλητές και φλογοκόπτες μετάλλων, χειριστές εργαλειομηχανών παραγωγής και επεξεργασίας μεταλλικών προϊόντων και χειριστές μηχανών παραγωγής προϊόντων από ελαστικό.

Στο πλαίσιο των νέων συμπράξεων και ολοκληρωμένων δράσεων του ΟΑΕΔ, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών οικονομιών, με στόχο την αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας, ο Οργανισμός θα υλοποιήσει πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων και ο δήμος θα συνδράμει στη συμμετοχή επιχειρήσεων στο πρόγραμμα, μέσω της διάθεσης θέσεων πρακτικής άσκησης και εγγυημένης απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ θα είναι υπεύθυνος για την επιλογή των ωφελουμένων και την κατάρτιση και πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, ενώ ο δήμος Ασπροπύργου θα συνδράμει τον ΟΑΕΔ στην εξεύρεση και υπόδειξη τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν, μέσω της πρακτικής άσκησης και μετέπειτα απασχόλησης των ωφελουμένων, εκ των οποίων τουλάχιστον το 80% θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις της περιοχής για ένα έτος.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ο διοικητής ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Η νέα συνεργασία του ΟΑΕΔ με το δήμο Ασπροπύργου έχει ως στόχο αφενός μεν οι άνεργοι του δήμου να καταρτιστούν και να εργαστούν σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης, αφετέρου δε οι επιχειρήσεις της περιοχής να αποκτήσουν το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, που αναζητούν. Η αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στις τοπικές αγορές εργασίας, μέσω στοχευμένων δράσεων, αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητές μας και οι συμπράξεις με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι απαραίτητες σε αυτήν την προσπάθεια. Επενδύουμε στην ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των ανέργων και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των εργοδοτών, με σύμμαχο τις τοπικές κοινωνίες».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, δήλωσε: «Ο δήμος μας αναδεικνύεται πρωτοπόρος για ακόμα μία φορά στις δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης, ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού και αναβάθμισης των επαγγελματικών προσόντων τους, με σκοπό την ένταξη των δημοτών στην αγορά εργασίας σε καίριες θέσεις εργασίας. Έχουμε την τιμή και τη χαρά να σας ανακοινώσουμε τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την υλοποίηση “εξειδικευμένου προγράμματος κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης επαγγελματικής δεξιότητας, με αντικείμενο την ειδικότητα του συγκολλητή μετάλλων”. Ευχαριστούμε θερμά το διοικητή του ΟΑΕΔ για τη συνέργειά του στην εκπλήρωση των στόχων του δήμου μας. Η θεμελιωμένη εμπειρία και οι καινοτόμες πρακτικές του στην υλοποίηση πολιτικών απασχόλησης θεωρούμε ότι θα είναι καθοριστικές στην επιτυχία του προγράμματος. Χαιρετίζουμε τη συνεργασία και προσδοκούμε ότι θα είναι η αρχή μίας σειράς δράσεων προώθησης της απασχολησιμότητας και μείωσης της ανεργίας».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος