Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
 

Δήμος Θέρμης: Αντιμετώπιση του φλοιοφάγου εντόμου σε αστικά και περιαστικά δάση του Δήμου με σειρά υλοτομικών εργασιών σε όλες τις Κοινότητες. Αναβλήθηκαν για την ερχόμενη εβδομάδα λόγω καιρικών συνθηκών οι εργασίες στο Νέο Ρύσιο

Αναρτήθηκε: 24.06.2020

Υλοτομικές εργασίες για την αντιμετώπιση του φλοιοφάγου εντόμου βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες. Παρεμβάσεις πραγματοποιούνται σε όλα τα αστικά και περιαστικά πευκοδάση στις Κοινότητες του Δήμου Θέρμης. Ειδικότερα, σε συνέχεια των υλοτομικών εργασιών έκτακτης κάρπωσης για την αντιμετώπιση του φλοιοφάγου εντόμου στο Δασόκτημα ΙΣΕΝΛΗ του Δήμου Θέρμης και στο Δημοτικό Δασόκτημα Μονοπηγάδου που διενεργούνται τους τελευταίους μήνες, η Υπηρεσία της Διεύθυνσης Περιβαλλοντος και Πρασίνου ξεκίνησε κατεπείγουσες εργασίες κοπής και απομάκρυνσης ξερών και προσβεβλήμένων πεύκων σε αστικά και περιαστικά πευκοδάση πάρκα και άλση σε περιοχές των δημοτικών κοινοτήτων για την αντιμετώπιση του φλοιοφάγου εντόμου και την πρόληψη αποφυγή και πρόκληση πυρκαγιών. Οι καιρικές συνθήκες ωστόσο που επικρατούν τα τελευταία 24ωρα και οι έντονες βροχοπτώσεις ανέβαλαν για την ερχόμενη εβδομάδα τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις στην Κοινότητα Νέου Ρυσίου.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για εργασίες που  γίνονται μετά την υπ. αρ. 25647/4-6-2020 απόφαση έγκρισης, αλλά και με την εποπτεία του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Θέρμης.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν υλοτομικές εργασίες στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη Βασιλικών. Από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις στο Νέο Ρύσιο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν αντίστοιχες εργασίες αντιμετώπισης του φλοιοφάγου εντόμου και στις Κοινότητες  Αγίου Αντωνίου,  Αγίας Παρασκευής, Τριλόφου, Καρδίας, Κάτω Σχολαρίου και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο, αφού το φαινόμενο είναι συνεχώς εξελισσόμενο.

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος