Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
 

Β. Λαμπρινός: Ευελπιστούμε να μη διαταραχθούν οι συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων στην Κρήτη

Αναρτήθηκε: 18.06.2020

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου είχε το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με αντικείμενο το πρόγραμμα «ESTIA».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Γιώργος Μαυρογιάννης, η υπεύθυνη για το πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων διεθνούς προστασίας ή προσφύγων «ESTIA» Δήμητρα Καμπέλη και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη.

O δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος, καθώς και για κάποια ζητήματα που πιθανόν να ανακύψουν εξαιτίας των αλλαγών που έχουν γίνει στο θεσμικό πλαίσιο για το Προσφυγικό αλλά και την ενδεχόμενη μετάβαση του «ESTIA» από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Το πρόγραμμα “ESTIA” έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα υποδειγματικά στην Κρήτη» τόνισε ο δήμαρχος στα στελέχη της Αναπτυξιακής και συνέχισε: «Ευελπιστούμε ότι οι όποιες αλλαγές δεν θα επηρεάσουν προς το χειρότερο αυτήν την λειτουργία. Σε κάθε περίπτωση, εμείς ως δήμος Ηρακλείου, θα παρακολουθούμε το θέμα από κοντά προκειμένου να μη διαταραχθούν οι συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων στην Κρήτη».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος