Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
 

Επιτάχυνση των έργων στο παραλιακό μέτωπο – Το ΥΠΕΣ χρηματοδοτεί το αντιπλημμυρικό

Αναρτήθηκε: 11.06.2020

Η πορεία των έργων της Περιφέρειας Αττικής στο νότιο παραλιακό μέτωπο και συγκεκριμένα στους δήμους Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, του δημάρχου Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου του αντιδημάρχου Καλλιθέας, Μανώλη Κωστάκη, (ο Δήμαρχος κ. Κάρναβος απουσιάζει εκτός Αττικής), του  αντιδήμαρχου και  του  Γ.Γ Μοσχάτου – Ταύρου κ.κ. Θανάση Ντερέκα  και Μανώλη Αντωνάκου και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Αττικής.

Στη σύσκεψη υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε ότι «πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, ποιότητας ζωής και ασφάλειας που αφορά άμεσα τους κατοίκους της Καλλιθέας, του Μοσχάτου και του Ταύρου, αλλά και ολόκληρης της Αττικής. Ένα έργο που θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή. Το έργο αυτό έχει το απεριόριστο προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ύστερα από αναλυτική ενημέρωση που έκανε ο Περιφερειάρχης  Γιώργος Πατούλης κατέστη σαφές ότι η πρώτη φάση του έργου ολοκληρώνεται εντός του έτους. Η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δημοπρατηθεί η  δεύτερη φάση μέσα στο 2020.

Ο Υπουργός Εσωτερικών  ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών, πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και της διαφάνειας και τόνισε ότι πρώτο θέμα αποτελεί η ασφάλεια των πολιτών.  Για το λόγο αυτό, όπως ανακοίνωσε, ο κ. Θεοδωρικάκος εντάσσει το συνοδό έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας  στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών ώστε να προστατευθούν από τους κινδύνους πλημμυρών οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου  Ανδρέας Ευθυμίου είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι κατευθύνσεις που έδωσε ο κ. Θεοδωρικάκος για την ολοκλήρωση του έργου καθώς και η δέσμευσή του για την χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών του συνοδού αντιπλημμυρικού έργου, μάς δημιουργεί αισιοδοξία και ικανοποίηση για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου για τους πολίτες, για την κοινωνία του Μοσχάτου, έργο το οποίο διεκδικούμε δεκαετίες.

Ο Αντιδήμαρχος Καλλιθέας  Μανώλης Κωστάκης χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών, καθώς και τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν για τα χρονοδιαγράμματα του έργου. «Ο Δήμος Καλλιθέας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με στόχο ένα ανοιχτό δημόσιο πάρκο και ένα έργο ορόσημο που θα αποκαταστήσει την σχέση του Δήμου και των κατοίκων με την παραλία αλλά και θα αναβαθμίσει την Αττική παραλία και την Αττική ως σύνολο». 

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος