Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020
 

Δήμος Ηρακλείου: Με βιολογικό τρόπο αντιμετωπίζεται η ψύλλα της κουτσουπιάς από το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου

Αναρτήθηκε: 03.06.2020

Με βιολογικό τρόπο το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου επιχειρεί να αντιμετωπίσει το μελίτωμα που παρουσιάζεται στο φύλλωμα στις κουτσουπιές της πόλης και εκκρίνεται από το έντομο Cacopsylla pulchella (ψύλλα της Κουτσουπιάς). Πιο συγκεκριμένα οι δεντροστοιχίες του Ηρακλείου που αποτελούνται από κουτσουπιές αυτή  την εποχή παρουσιάζουν στο φύλλωμα τους άφθονο μελίτωμα (κόλλα) που εκκρίνεται από το συγκεκριμένο έντομο που έχει κάνει την εμφάνιση του στο συγκεκριμένο είδος δέντρου την τελευταία 10ετία. Το έντομο αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα μόνο στην υγεία του δένδρου αλλά με την έκκριση της κόλλας, ρυπαίνει παράλληλα πεζοδρόμια και οχήματα.

Έτσι από χθες, Τρίτη 2 Ιουνίου το επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου τοποθετεί στις δενδροστοιχίες της κουτσουπιάς το ωφέλιμο έντομο Anthocoris nemoralis προκειμένου να αντιμετωπίσει την ψύλλα της Κουτσουπιάς. Το ωφέλιμο έντομο τοποθετείται σε πλαστικό κύπελλο και παρακαλούνται οι δημότες να μην αγγίζουν και να μην απομακρύνουν τα πλαστικά κύπελα με τα έντομα από τα δέντρα.                                               

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες : 2810289320 – 2810244057

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος