Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
 

Το αίτημα για σιδηροδρομική σύνδεση Ηγουμενίτσας-Καλαμπάκας επαναφέρει το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Αναρτήθηκε: 02.06.2020

Την ένταξη του έργου Το Δημοτικό της Σιδηροδρομικής Σύνδεσης «Ηγουμενίτσας-Καλαμπάκας» ζητά Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών,  εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την ανάγκη υλοποίησης του έργου.

«Πρόκειται για ένα έργο υψίστης αναγκαιότητας, τόσο για την πόλη της Ηγουμενίτσας, που λόγω της ύπαρξης του λιμανιού αποτελεί βασικό Διευρωπαϊκό σημείο μεταφοράς, όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, που εδώ και χρόνια, έναντι των άλλων Περιφερειών, υστερεί στο θέμα αυτό» τονίζει το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας, προσθέτοντας πως ουσιαστικά πρόκειται για την ολοκλήρωση της λεγόμενης «Σιδηροδρομικής Εγνατίας», που ως πάγιο αίτημα όλων, θα αποτελέσει κορμό μεταφορών στην Ενιαία Ευρωπαϊκή αγορά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας ενώνει τη φωνή του με την περιφέρεια, τους δήμους και τους υπόλοιπους φορείς της Ηπείρου σε κάθε αγώνα για την υλοποίηση του εν λόγω έργου, «στοχεύοντας στην πολυεπίπεδη ανάπτυξη του τόπου μας και διεκδικώντας το μέλλον που του αξίζει».

Ετικέτες:
 
 
Υλοποιημένο με το Ελεύθερο Λογισμικό, Wordpress. To σύνολο του περιεχομένου (εκτός από φωτογραφίες), εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, ειναι διαθέσιμο με άδεια Creative Commons.

Όροι Χρήσης | Προστασία Δεδομένων
Newsletter
Eπικοινωνία

Τηλ: (+30) 213-2147500
Email: | Φόρμα Επικοινωνίας.. »
Διεύθυνση: Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 1ος όροφος